Decizii cruciale privind noul PNDR: când începe bătălia pe cele 8 miliarde de euro pentru agricultură

Facebook
Twitter

Primele proiecte ce vor fi finanțate cu fonduri europene nerambursabile disponibile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 vor putea fi depuse începând cu luna februarie.

Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care a precizat și că în luna ianuarie va avea „discuțiile finale” cu reprezentanții Comisiei Europene pentru ca aceasta să aprobe noul  PNDR.

„În primele două săptămâni, vor avea loc consultări cu toate sectoarele din agricultură, cu asociația comunelor, cu asociația municipiilor (pentru a face ordine în piețe), dar și cu sectorul de cercetare. În această lună vor avea loc și discuțiile finale cu CE pentru noul PNDR, astfel încât în februarie să începem să primim proiecte, așa cum ne-am angajat”, a scris ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, pe blogul său.

Prin PND 2014-2020, România va avea la dispoziție aproximativ 8 miliarde de euro, pentru finanțarea unor investiții în 12 domenii-cheie ale agriculturii și dezvoltării satelor, în perioada de programare 2014-2020.

Ministerul Agriculturii a deschis prima sesiune din noul PNDR în luna mai a anului trecut.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE