Pescarii din Sulina pun undițele-n cui cu fonduri europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Persoane fizice şi juridice care-şi desfăşoară activitatea în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării au depus cereri de finanțare în vederea realizării de lucrări de reabilitare şi modernizare a amenajărilor piscicole în valoare totală de peste 84,5 milioane euro, potrivit Registrului electronic de evidenţă a cererilor de finanţare făcut public de Autoritatea de Management (AM) a Programului Operațional pentru Piscicultură (POP).

Suma reprezintă circa 27% din finanţările oferite de UE în perioada 2007-2013 pentru investiţiile în domeniul pescuitului, acvaculturii şi procesării peştelui oferite prin POP. Informațiile publicate de Autoritatea de Management aduc și vești triste. Pescarii din Sulina au obținut 4.256 de euro pentru încetarea definitivă a activităţii de pescuit.

Până la această dată au fost depuse 84 de proiecte, fiind semnate contractele de finanţare pentru 41 de proiecte în valoare totală de peste 84,5 milioane de euro. Unul dintre proiectele care beneficiază de finanțare este și realizarea Bursei de peşte la Tulcea. Valoarea acestui proiect se ridică la peste 6,33 milioane de euro. Un alt proiect important este Planul de Dezvoltare Integrată a Deltei, care va fi pus în aplicare de Grupul Local pentru Pescărie Durabilă Delta Dunării. Proiectul beneficiază de cea mai mare finanțare alocată pentru o zonă piscicolă din Uniunea Europeană, respectiv 49,7 milioane de euro.

Programul Operaţional de Pescuit are un buget de 307,6 milioane de euro, din care 230,71 milioane euro reprezintă contribuţia din Fondul European de Pescuit.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE