Prime pentru pescari prin POP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Pescarii ar putea prime în vederea schimbării destinaţiei ambarcaţiunilor de pescuit.

Măsura a fost discutată de reprezentanții Ministerului Agriculturii cu oficialii de la Bruxelles și nu ridică probleme, potrivit unui comunicat remis de MADR. Astfel, măsura ar putea fi implementată în scurt timp. Termenul estimat pentru lansarea sesiunii de primire cereri de finanţare este 31 octombrie 2013.

Astăzi, la iniţiativa părţii române, a avut loc la Bruxelles o reuniune a secretarului de stat, Achim Irimescu, cu directorul general DG MARE, Lowri Evans, prilej cu care au fost dezbătute o serie de aspecte legate de actuala perioadă de programare, absorbţia fondurilor şi pregătirea viitoarei perioade de programare privind Fondul European pentru Pescuit.

Delegaţia română a prezentat stadiul actual al implementării Fondului European pentru Pescuit, nivelul plăţilor şi al angajamentelor si a anunţat intenţia de a deschide o nouă sesiune de primire a proiectelor pentru măsurile 2.1, 2.2. şi 3.3, precum şi faptul că a organizat recent întâlniri cu beneficiarii pentru a identifica problemele întâmpinate în absorbţia fondurilor europene.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE