ONLINE, carcasa de miel se vinde la 20 lei/kilogram. În piețele agroalimentare, ciobanii vând carnea de miel cu 22 – 25 lei/kilogram.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ciobanii vând carnea de miel, în această perioadă, cu prețuri cuprinse între 22 și 25 de lei pe kilogram și mieii în viu cu 10 lei pe kilogram, dar nu exclud o scumpire cu 20% față de prețul actual, în apropierea Paștelui, pe fondul creșterii cererii externe pentru mieii românești, în Italia și Grecia.

“Mieii românești nu vor lipsi de pe piață în această perioadă, iar prețurile variază între 22 și 25 lei pe kilogram la carne, în timp ce mieii în viu au acum un preț de 10 lei pe kilogram. Este posibil ca înainte de Paște să ajungă la 12-13 lei kilogramul în viu și poate la 30 de lei kilogramul de carne, însă depinde mult și de cererea de pe piața externă. Acum reușim să exportăm miei mai mici în Italia, iar pe cei mai mari în Grecia. Prețurile la carne ajung și la 35 de lei pe kilogram, iar în viu la 10-12 lei”, a declarat  președintele Federației Crescătorilor de Ovine din România — Romovis, Ioan Câmpeanu.

Conform anunturilor agricole, publicate pe portalul StiriAgricole.ro, carcasa de miel se vinde cu 20 lei/kilogram,  în timp ce, pentru mieii în viu se cere un preț de 10 lei/kilogram.

Vezi rubrica de anunturi agricole gratuite, destinată promovării serviciilor și produselor agricultorilor, pe portalul StiriAgricole.ro:

Conform estimărilor, în apropierea Paștelui, pe fondul creșterii cererii  interne și externe pentru mieii românești, prețul la carnea de miel poate ajunge la 25-35 lei/kilogram.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE