Vrei miel de Paște? Ai grijă de unde îl cumperi: mii de kilograme de carne de miel confiscate

Facebook
Twitter

Reprezentanţi ai Poliţiei din sectorul 5 au oprit în trafic, în  dimineaţa zilei de 23 martie, un mijloc de transport. La verificarea acestuia au constatat, pe lângă nereguli privind înmatricularea autoutilitarei şi faptul că aceasta transporta o cantitate de 2.430 de kg de carcasă de miel.

„Carcasele transportate în această autoutilitară nu erau marcate sanitar veterinar şi nu erau însoţite de documente care să facă dovada trasabilităţii şi a faptului că provin în urma sacrificării mieilor într-un abator autorizat sanitar veterinar.

Aceste carcase de miel puteau constitui un potenţial pericol pentru sănătatea publică, întreaga cantitate a fost confiscată, pusă sub sechestru, urmând a fi neutralizată prin incinerare. Controalele ANSVSA vor fi intensificate în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale”, se arată într-un comuniat remis de ANSVSA.

Medicii veterinari recomandă cetăţenilor să achiziţioneze produse alimentare numai din spaţii sau unităţi înregistrate sau autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, pentru că le oferă garanţia unor alimente sigure, care au fost verificate de personal de specialitate.

Consumatorii pot sesiza orice nereguli din domeniul siguranţei alimentelor la adresa de e-mail: callcenter@ansvsa.ro, sau la numărul de telefon 0800 826 787, care funcţioneză în regim de permanenţă şi este apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE