Unul dintre cei mai mari fermieri, executat silit de Fisc

Facebook
Twitter

Pe 26 aprilie, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui va scoate la licitație mai multe proprietăți aparținând omului de afaceri Adrian Porumboiu.

Pe lista bunurilor executate silit se află Popasul Turistic „Dobrina”, care va fi scos la mezat la un preț de pornire de 543.457 de lei, Restaurantul Brodoc (preț de pornire 100.728 de lei), o suprafață de 7.500 de metri pătrați de pădure în extravilanul localității Bârnova, din județul Iași (preț de pornire 645.858 lei) și 4.603 metri pătrați de teren agricol al fermei Urlați (preț de pornire 245.002 lei).

Decizia de executare silită vine pe fondul nerespectării unui grafic de eşalonare la plată a datoriilor uneia dintre firmele deținute de Adrian Porumboiu, Comguard SA Vaslui, a informat Mediafax. Potrivit anunţului de licitaţie, administratorul societăţii cu activitate în domeniul pazei şi protecţiei a semnat, în luna decembrie 2014, un grafic de eşalonare a datoriilor, care însă nu a fost respectat. Suma totală a bunurilor scoase la licitaţie, aşa cum au fost evaluate de un expert imobiliar, se ridică la 1,5 milioane de lei.

De asemenea, la o altă licitaţie, din luna februarie, mai multe utilaje agricole aparţinând societăţilor patronate de Adrian Porumboiu au fost vândute prin licitaţie de AJFP Vaslui, tot pentru nerespectarea unui grafic de eşalonare la plată pentru firma Comprest, cu activitate în domeniul transportului şi construcţiilor. Valoarea bunurilor a fost evaluată la peste un milion de euro. Este vorba despre un număr de 97 de bunuri mobile ce aparţin societăţilor Comprest SA, Comcereal SA, R-Agro Fălciu, Agrocomplex SA Bârlad şi Ilvas SA Vaslui.

Adrian Porumboiu este unul dintre cei mai importanți antreprenori din sectorul agricol românesc, firmele sale fiind pe locul al doilea în topul afacerilor cu cereale. Adrian Porumboiu deține 3 mori și mai multe fabrici de pâine, unele dintre cele mai mari capacități de stocare din țară și suprafețe însemnate arendate de la proprietarii mici, firmele sale derulând afaceri de milioane de euro anual.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE