Sectorul viticol, afectat de lipsa de predictibilitate si de aprovizionarea lenta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Sectorul viticol din Romania se confrunta cu o incertitudine in prezent, generata atat de lipsa de predictibilitate cat si de aprovizionarea dificila cu inputuri, a declarat Claudiu Necsulescu, presedinte al Organizatiei Nationale Interprofesionale Vitivinicole.

“Este o perioada in care, lipsa de predictibilitate, mai ales pe partea de aprovizionare cu inputuri ne creeaza mari probleme. Fiecare incercam sa ne construim bugetele pentru anul viitor.

Nici nu stim exact la ce nivel de cresteri ne putem astepta pentru ca, odata cu cresterea pe zona energetica, este clar ca tavalugul va merge in continuare pe toate inputurile.

Speram ca piata sa se calmeze si sa reusim sa identificam cele mai corecte aprecieri legate de impactul scumpirilor din sectorul energetic pentru ca, practic, de aici pornesc toate deficientele, instabilitatea aceasta de preturi.

Sectorul de vin este si el foarte dependent de partea energetica in mod direct pentru ca suntem consumatori de motorina in cantitati consistente pe suprafata de vie.

La fel de bine, in tehnologiile de prelucrare a strugurilor sigur ca sunt consumuri energetice mari”, a mentionat Claudiu Necsulescu, in cadrul conferintei ‘ZF Agribusiness 2021. Anul productiilor istorice.’

Citeste si: Agricultura de precizie: inteligenta artificiala pentru irigatii

Presedintele ONIV a mai spus ca 2020 a fost un an bun pentru sectorul viticol din Romania

“Legat de vin, de struguri, astazi este ultima zi de recoltare la Jidvei. A fost un an greu, dar cu rezultate frumoase in sectorul vitivinicol.

Asa cum am informatii de la colegii din sector, a fost un an bun pentru viticultura Romaniei.

Sigur, cu deficientele venite din tot ce a insemnat pandemie, din multe alte probleme venite din zona consumului, cu carantina, cu izolari”, a mai spus Claudiu Necsulescu.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE