Agricultura de precizie: inteligenta artificiala pentru irigatii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agricultura de precizie: o companie din Statele Unite ale Americii, Ceres Imaging, a strans o finantare de 23 de milioane de dolari, sumă ce va fi folosita pentru a dezvolta aplicatii cu inteligenta artificiala pentru irigatii.

Aceste aplicatii imbunatatesc practicile de gestionare a irigatiilor si cresc eficienta utilizarii resurselor la nivelul fermei.

Ceres Imaging este un furnizor de agricultură de precizie care folosește imagini aeriene și analize de date pentru a ajuta cultivatorii să-și îmbunătățească practicile agricole.

Tehnologia companiei implementeaza date in timp real printr-o interfata digitala mobila care permite cultivatorilor sa cuantifice rapid tiparele de stres a culturilor. Aceasta le permite sa acorde prioritate actiunilor corective.

Agricultura de precizie: rentabilizarea investitiei

Imaginile aeriene de inalta rezolutie si analizele avansate ii ajuta pe cultivatori sa detecteze rapid problemele, sa masoare solutiile bazate pe rentabilitatea investitiei si sa ia masuri.

„Stim ca AI este viitorul agriculturii cand vine vorba de eficienta maxima, durabilitate si profitabilitate intr-o operatiune. Cuplarea AI cu tehnologiile de teledetectie, permite partilor interesate din agricultura sa-si analizeze gestionarea nutrientilor si a apei in moduri care nu ar fi fost posibile in urma cu doar cativa ani”, a declarat Ashwin Madgavkar, CEO si fondator la Ceres Imaging.

Aplicatiile pentru agricultura de precizie oferite de companie culeg informatii la nivel de planta, pe care le introduc in aplicatia cu inteligenta artificiala pentru irigatii mobila. Pomicultorii, spre exemplu, pot masura necesarul de apa pentru fiecare pom din livada lor, spre exemplu. Pe baza acestor date, se poate realiza o strategie eficienta pentru irigatii.

„Acum cultivatorii pot masura stresul generat de lipsa apei asupra recoltelor la nivelul copacilor din toata livada lor. Alte companii pot face numararea copacilor si pot arata copaci individuali, dar datele de stres hidric de inalta precizie la nivelul copacilor din imagini nu au fost disponibile pana acum pentru cultivatori”, a explicat Ashwin Madgavkar.

Fondata in 2014, compania ofera aplicatii cu inteligenta artificiala pentru agricultura de precizie si alte domenii agricole.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE