Munca la o ferma e mult mai usoara daca esti pregatit. 4 meserii din care ai multe de invatat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Munca la ferma nu este deloc simpla. Ca sa ai rezultate bune, iar ferma ta sa prospere, ai nevoie de cunostinte foarte diverse. Sa fii fermier poate fi mai mult decat o meserie: un fermier bun trebuie sa aiba o minima pregatire in mai multe domenii de activitate. Uneori, poate fi dificil sa anticipezi care sunt toate competentele practice de care ai nevoie. De aceea, iti prezentam mai multe meserii despre care ar trebui sa stii cate ceva, ca ferma ta sa prospere. Iata care sunt meseriile de la care iti poti insusi competente, pentru o ferma bine pusa la punct:

Sudura

Sudura nu este prima ocupatie la care te-ai putea gandi in raport cu activitatile necesare unui fermier. Utilizarea corecta a unui aparat de sudura fie chiar si unul de tip hobby, iti poate aduce beneficii importante in jurul fermei. Pe de o parte, poti face reparatii la diverse obiecte, constructii sau aparate metalice. Pe de alta parte, poti incepe proiecte de la zero si sa ai control total asupra rezultatului final.

Pentru acestea, ai nevoie de mai mult decat un aparat de sudura. Sudura este o activitate complexa, despre care trebuie sa te informezi de la inceput. Doar asa poti obtine rezultatele dorite, in conditii de siguranta. Ca sa iti faci o idee despre ce vei avea de invatat ca sa stapanesti aceasta competenta, e bine sa consulti un ghid practic despre cum se sudeaza.

Tamplarie

Nu ar trebui sa depinzi de alte persoane pentru repararea unui gard de lemn sau pentru alte reparatii minore la ferma ta. Totodata, poate fi foarte util pentru un fermier sa poata realiza, fara ajutor profesionist, constructii simple din lemn, cum ar fi un mic tarc pentru animale. De aceea, ar fi util sa detii, pe langa alte scule, si un set de tamplarie, care sa includa un fierastrau (preferabil, un model electric), o dalta, o menghina, un ciocan si accesorii precum cuie sau suruburi. Ca sa folosesti uneltele de tamplarie in mod corect, va trebui sa inveti cum sa masori cu precizie, cum sa tai lemnul sau cum sa bati cuie, potrivit Home Steading.

Mecanica

Ferma moderna depinde de functionarea corecta a utilajelor, care sunt din ce in ce mai multe la numar. Acestea ajuta fermierul sa isi faca treburile eficient, fara sa aiba nevoie de un personal numeros. Daca tractorul sau semanatoarea se defecteaza atunci cand ai nevoie sa le folosesti, poti fi pus in situatia in care sa astepti zile intregi interventia unui mecanic profesionist. Acesta poate fi un adevarat dezastru pentru culturile tale.

Defectiunile nu sunt grave intotdeauna. Uneori, poate fi vorba de chestiuni simple, pe care le poti rezolva singur. Pentru aceasta ai insa nevoie sa intelegi cum functioneaza cele mai importante utilaje si aparate, dar si sa stii care sunt cele mai frecvente cauze ale defectiunilor.

Marketing

In multe cazuri, un fermier se poate descurca si fara cunostinte de marketing. Exista insa situatii clare in care acestea pot face diferenta pentru o ferma. Cercetarea pietei pentru a afla care este cererea de pe piata nationala si internationala este importanta; astfel, poti evita alegerea unor culturi sau animale pe care nu le vei putea vinde ulterior. Cunostintele de marketing pot scadea, prin urmare, riscul ca fermierii sa ramana cu produse nevandute, potrivit Graduate Farmer.  

Acestea il pot ajuta pe fermier si sa isi creasca gradul de profitabilitate, alegand culturi cu cerere mare pe piata. Nu in ultimul rand, in cazul in care exista probleme pe lantul de distributie, fermierul care are cunostinte de marketing le poate aplica pentru a gasi rapid o alta solutie pentru vanzarea produselor – fie ca o face acest lucru cu o alta firma sau direct catre consumatori.

Sursa foto: Shutterstock

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE