septembrie 16, 2021

Motiunea simpla pe agricultura initiata de opozitie a fost votata in Camera Deputatilor. Care a fost rezultatul

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Motiunea initiata de liberali privind agricultura a fost respinsa in plenul Camerei Deputatilor. S-au inregistrat 150 de voturi “impotriva”, 93 de voturi “pentru” si 20 de abtineri. Motiunea intitulata “Dupa ciuma lui Caragea, Romania lovita de pesta lui Daea” a fost dezbatuta in sedinta de marti, in prezenta ministrului Agriculturii, Petre Daea, noteaza Agerpres.

Semnatarii motiunii l-au acuzat pe ministru ca este “incapabil” sa se ridice la inaltimea functiei sale, gestionand dezastruos preventia, combaterea si eradicarea pestei porcine africane in Romania. Mai mult, initiatorii au declarat ca lipsa de actiune a sefului MADR a contribuit semnificativ la raspandirea fulgeratoare a epidemiei, in acest moment fiind afectate 13 judete si 200 de localitati.

Initiatori motiune: nici pana acum nu se cunoaste cuantumul despagubirilor pentru pagubele cauzate de PPA

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat ca ar fi o premiera mondiala ca virusul pestei porcine sa poata fi combatut printr-o motiune simpla, mentionand ca “nu a facut Daea sau Guvernul Dancila acest virus intr-un mojar si l-a pregatit si l-a instalat in tara”.

Petre Daea a prezentat marti, in plen, pe ecranul pe care se afiseaza numarul de voturi, o expunere pe zile, cu grafice si actiuni pe care ministerul, institutiile statului le-au luat pentru a preveni, a combate si a eradica pesta porcina.

El a spus ca nici tari precum Polonia, Letonia, Lituania, Estonia, Polonia, Rusia, Belarus, Georgia, Ucraina, Cehia, Ungaria, Bulgaria si, mai curand, Belgia nu au fost in stare sa faca fata acestei boli.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE