Subventie la motorina pentru acvacultura. Cine poate incasa sprijinul

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In sedinta de Guvern din 20 septembrie 2018 a fost aprobata o hotarare prin care se instituie o schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in acvacultura.

Suma prevazuta pentru reducerea accizei la motorina utilizata in acvacultura pentru perioada 2018-2020 este in valoare de 5.532 mii lei/an.

Schema de ajutor de stat reprezinta reducerea accizei, care se acorda sub forma de rambursare, respectiv diferenta dintre nivelul accizei standard si nivelul accizei reduse. Beneficiarii schemei sunt intreprinderile mici si mijlocii care isi desfasoara activitatea in productia, prelucrarea si comercializarea produselor proprii obtinute din acvacultura.

Prin intermediul acestui act normativ se asigura conditiile pentru diminuarea efectiva a costurilor de productie, ceea ce stimuleaza desfasurarea activitatii de acvacultura in conditiile concurentiale de pe piata produselor de peste din Uniunea Europeana.

In conformitate cu prevederile Regulamentului Comisiei Europene nr. 1388/2014 si cu cele ale Tratatului privind functionarea Uniunii Europene, beneficiarii scutirilor sau ai reducerilor fiscale se selecteaza pe baza unor criterii transparente si obiective.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE