ANM prelungeste atentionarea de vreme rece. Regiunile in care se vor inregistra sub 0 grade Celsius

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform ANM, informarea privind racirea accentuata a vremii pe tot teritoriul Romaniei a fost prelungita pana joi, 27 septembrie, noteaza Agerpres.

Astfel, in intervalul 25 septembrie, ora 9:30 – 27 septembrie, ora 9:00, vremea va fi rece, iar valorile termice, atat cele diurne, cat si cele nocturne, vor fi in general cu 4…8 grade mai coborate decat normele perioadei.

Regiunile in care temperaturile coboara sub 0 grade

In timpul noptilor si al diminetilor, local in centrul tarii, pe arii restranse in nord-vestul teritoriului si in dealurile Munteniei si ale Olteniei si cu totul izolat in rest, temperaturile vor cobori sub 0 grade si se va produce bruma.

Pe parcursul zilei de marti, 25 septembrie, vantul va mai avea unele intensificari in cea mai mare parte a tarii, cu viteze mai mari pe litoral, in nordul si in centrul Moldovei unde temporar se vor atinge viteze de 55…70 km/h.

La munte, mai ales in zona Carpatilor Meridionali si a Carpatilor de Curbura, vor fi rafale in general de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, trecator vor fi precipitatii slabe, mixte.

Miercuri, 26 septembrie, intensificari ale vantului se vor mai semnala in regiunile estice si sud-estice, cu rafale de 45…55 km/h.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE