septembrie 17, 2021

O banca ofera fonduri europene micilor fermieri. Cum se poate accesa sprijinul

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

ProCredit Bank anunta ca a semnat un acord de finantare in valoare de 60 milioane de euro cu Fondul European de Investitii (FEI). Intreaga suma va fi folosita pentru finantarea sectorului agricol si pentru dezvoltarea rurala, noteaza Agerpres.

„ProCredit Bank va oferi fermierilor din Romania Fonduri Europene pentru Dezvoltarea Agriculturii (FEADR) pentru a sustine dezvoltarea sectorului agricol si a afacerilor din sectoarele productiei si serviciilor care isi desfasoara activitatea in zona rurala”, se arata intr-un comunicat al institutiei bancare.

Finantarile vizeaza cheltuielile fermelor mici, ale exploatatiilor agricole, intreprinderilor mici, precum si cofinantarea proiectelor selectate pentru granturi in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala.

Fondurile, destinate companiilor agricole si fermierilor din zonele rurale

Conform informatiilor, fondurile europene sunt rambursabile si vor fi folosite pentru finantarea investitiilor in cadrul companiilor din mediul rural. Astfel, vor beneficia de finantare companiile agricole si producatorii de fructe, in procesarea si promovarea produselor obtinute. De asemenea, antreprenorii si fermierii din zonele rurale pot primi finantare cu dobanzi cu 50% mai mici.

“Fondurile disponibile initial pentru imprumuturi prin parteneriatul cu FEI sunt de 16 milioane de euro si pot fi suplimentate pana la 60 de milioane de euro in urmatorii cinci ani, in functie de evolutia acestor produse de finantare. Sustinem IMM-urile cu perspective sanatoase de dezvoltare si credem ca reusita antreprenorilor din domeniul agricol are un impact direct asupra dezvoltarii economiei Romaniei “, a declarat Mariana Dimitrova Petkova, director general adjunct ProCredit Romania.

In luna iunie 2018, creditele agricole reprezentau 24% din portofoliul total al ProCredit Bank, banca germana activa in Romania de 16 ani. Pe langa parteneriatul cu Fondul European de Investitii pentru oferirea unor conditii preferentiale la credite producatorilor agricoli, banca mai are parteneriate cu APIA si cu Fondul National de Garantare al Creditului Rural.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE