Ministrul Daea crede ca preturile la alimente vor scadea. Ce spune despre pretul carnii de miel?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat ca spera ca pretul carnii de miel nu va mai creste si ca preturile la alimente ar trebui sa scada.

“Nu pot spune la miel, dar ma astept sa nu creasca. Ii indemn pe toti sa manance carne de miel de Paste, sa cumparam, pentru ca avem de unde.

Sa folosim aceasta carne care este foarte buna si da ajutor crescatorilor de ovine”, a declarat Petre Daea atunci cand a fost intrebat daca va creste pretul kilogramului mielului de Paste.

In ceea ce priveste majorarea continua a preturilor alimentelor, Daea a replicat ca “nu a vazut aceasta crestere”.

Citeste si: APIA, noutati despre subventia la motorina

“Nu au crescut, si e bine ca nu au crescut. E bine sa mai si scada. Sunt motive sa se intample acest lucru. Vor scadea preturile la alimente.

Cred acest lucru, in conditiile in care piata s-a linistit, iar preturile la importuri au scazut. A scazut si la ingrasaminte si la energie.

Guvernul a luat masuri importante pentru preturile la energie si la gaze. Sunt motive serioase ca preturile sa nu mai creasca.

Dimpotriva, sa scada”, a declarat ministrul Agriculturii.

Despre pretul unui kilogram de ceapa, care a ajuns si la 7 lei, ministrul Agriculturii a raspuns intrebarii jurnalistilor ca aceasta majorare se datoreaza “unei atitudini temporare”.

“Am fost azi dimineata in piata la Iasi, am cumparat ceapa verde.

Ceapa uscata am luat ieri de la Botosani. Le-am spus producatorilor ca nu e in regula sa dai cu sapte lei kilogramul de ceapa, doar pentru ca exista un pret mare pe piata internationala.

M-am uitat la fermieri. Inteleg ca ei trebuie sa castige, dar toti trebuie sa ne gandim si la buzunarul celor care cumpara produsele.

Nu este o criza, ci o atitudine temporara pe care au luat-o cei ce vand acest produs. Sper sa se linisteasca”, a mai declarat ministrul Agriculturii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE