Ministrul Daea: “Vaca trece prin mari greutati. A devenit dusmanul planetei”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, face o noua declaratie atipica, de data aceasta in legatura cu incercarile UE de a reduce efectivele de bovine, in incercarea de a diminua efectele poluarii. “Vaca trece prin mari greutati. A devenit dusmanul planetei”, spune seful MADR.

“Vaca este specia care trece prin mari greutati, in primul rand de interpretare. Nu vedeti ca, acum, vaca a devenit dusmanul planetei? Toate catarile acuzatiilor sunt pe coarnele vacii. Ca, acum, vaca este responsabila cand avem atata poluare.

Citeste si: Legume pe care le poti cultiva cu usurinta, pe o suprafata mica de teren

Romania are 2 milioane de vaci si 9 milioane de masini, si unele au doua tevi. Trebuie sa intelegem acest lucru si sa fim atenti la nuante, dar atenti si la principii, sa actionam in baza lor. De aceea am zis si am socotit ca este necesar sa facem un supliment de sprijin pentru taurine si sa introducem bunastarea la taurine. O sa vedeti ce inseamna ca suma. Acest animal trebuie protejat si sprijinit. Nu exista ecosistem fara animal!”, a aratat ministrul PSD, citat de publicatia debraila.ro.

Anterior, ministrul preciza ca Romania nu sustine scaderea pragului la 150 UVM si nici sfera de aplicare in care sa fie incluse si bovinele.

“Din punct de vedere al abordarii, ne aliniem urmatoarelor solicitari: o abordare proportionala, raportata la necesitatea asigurarii securitatii alimentare la nivel al UE si global, mentinerea competitivitatii fermelor intr-o abordare diferentiata a impactului diferitelor tipuri de productie, evitarea escaladarii poverilor administrative si economice asupra fermierilor a caror rentabilitate economica este deja agravata de provocarile actuale si un interval de timp suficient pentru implementare, avand in vedere investitiile fermierilor pe termen lung. Cu privire la prag, Romania nu sustine scaderea pragului la 150 UVM si nici sfera de aplicare in care sa fie incluse si bovinele”, a sustinut ministrul Agriculturii, in interventia din cadrul reuniunii Consiliului Agricultura si Pescuit pe tema emisiilor industriale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE