APIA, noutati pentru crescatorii de animale. Incepe depunerea cererilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

APIA informeaza crescatorii de animale ca,in perioada 27 februarie-24 martie 2023, se depun Cereri de plata pentru interventia DR-06- Bunastarea animalelor Pachet a) — Plati in favoarea bunastarii porcinelor si Pachet b) — Plati in favoarea bunastarii pasarilor din cadrul Planului Strategic PAC 2023—2027.

Sprijinul pentru bunastarea animalelor reprezinta o plata compensatorie pentru pierderile de venit si costurile suplimentare suportate de fermieri si are forma unei plati anuale fixe pe Unitate Vita Mare (UVM).

Citeste si: Investitie de 400 de milioane de euro in Arad: o noua fabrica de tractoare se va infiinta

Suma totala alocata pe intreaga perioada de programare pentru aceasta interventie este de 736,25 milioane euro urmand sa beneficieze de finantare toti cei care indeplinesc conditiile de eligibilitate.

Solicitantii interventiei DR-06 — Bunastarea animalelor, Pachet a) — Plati in favoarea bunastarii porcinelor si Pachet b) — Plati in favoarea bunastarii pasarilor pot depune cererile la Centrul APIA pe a carui raza teritoriala se afla sediul social al acestora sau pe raza teritoriala a judetului unde are capacitatea de producţie cea mai mare, in cazul in care are mai multe exploatatii.

Completarea si depunerea cererii se face exclusiv electronic, de catre beneficiar, prin accesarea site-ului www.apia.org.ro – sectiunea DR 06 – Bunastarea animalelor.

Informatiile necesare pentru acordarea platilor se regasesc in cuprinsul Ghidurile Solicitantului care impreuna cu cererile de plata pentru cele doua pachete sunt disponibile pe site-ul APIA si pe site-ul MADR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE