Amenajarea unei bai intr-o anexa a unei case la tara. Ce trebuie sa stii?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Construirea unei bai intr-o casa de la tara poate fi o provocare, dar cu planificare si pregatire, poti avea o baie aspectuasa  si functionala intr-o anexa separata.

In acest articol, vom explora pasii necesari pentru a amenaja o baie intr-o anexa a unei case de la tara si vom discuta despre optiunile de design pe care le ai la dispozitie.

Planificarea

Primul pas in construirea unei bai este sa stabilesti ce spatiu ai la dispozitie si cum va arata amenajarea. Masoara spatiul disponibil pentru ca, in functie de spatiu, va trebui sa stabilesti ce obiecte sanitare doresti sa incluzi in baie. Astfel, spatiul poate determina daca baia va fi dotata cu o cada sau cu o cabina de dus, daca vei putea monta un bideu sau daca vei putea instala spatii de depozitare sau orice alt tip de mobilier de baie.

Asigura-te ca nu supraamenajezi si ca incerci sa compartimentezi totul, astfel incat sa baia sa nu devina un loc foarte aglomerat, care iti va pune probleme in a te desfasura si in a fi confortabil. De asemenea, este important sa alegi si mobila de baie corect dimensionata pentru baia ta, fie ca este vorba despre un dulap baie cu oglinda, o masca pentru chiuveta sau orice alt spatiu de depozitare.

Cu o buna ergonomie si cu o gresie si faianta baie in culori ce accentueaza spatiul, chiar si un spatiu mic poate fi amenajat astfel incat sa raspunda tuturor exigentelor tale si ale familiei tale.

Instalatii, canalizare si electricitate

Daca in cazul unei bai de bloc, instalatiile sanitare si canalizarea sunt deja puse la punct, cand vine vorba despre amenajarea unei bai intr-o anexa a unei case la tara, va trebui sa planifici independent toate aceste aspecte.

Incepe prin a stabili care va fi sursa de apa. Daca nu ai la dispozitie un sistem centralizat,  poti alege sa te alimentezi cu apa dintr-o fantana sau put. Asigura-te ca alegi tevi rezistente si ca sunt construite din materiale care previn formarea condensului. Cele mai populare tipuri de tevi sunt cele confectionate din otel, metal-plastic sau polipropilena.

Tot in acest punct va fi necesar sa te preocupi si de cablajul electric si de prizele si instalatiile de iluminat pe care vrei sa le instalezi in baie. Astfel, inainte de a monta instalatia electrica, este necesar sa planifici si sa decizi unde vei monta toate aparatele electrice din baie. In acelasi timp, este necesar sa stabilesti si ce aparate vei folosi in baie si care este sarcina pe care sistemul trebuie sa o suporte.

Ventilatia

Pentru ca baia este un spatiu preponderent umed, este necesar sa asiguri o ventilatie optima, astfel incat sa nu te confrunti cu mucegai, fungi, sau un miros neplacut in incapere. De asemenea, umiditatea poate dauna si finisajelor in baie si aparatelor electrice prezente aici si le-ar putea deteriora daca nu sunt luate masuri.

Pentru a asigura o ventilatie optima in baie, poti lua in calcul instalarea unui ventilator de baie, insa acesta trebuie ales in functie de dimensiunile baii  si ca este dimensionat corespunzator. De asemenea, trebuie sa tii cont si de modalitatea de montaj permisa de baia ta si daca poate fi montat pe perete, in tavan sau fereastra.

Finisajele

Atunci cand alegi finisajele pentru baia ta, primul criteriu ar trebui sa fie rezistenta la umiditate. In acest fel te vei asigura ca finisajele vor asigura o durabilitate crescuta si ca nu isi vor modifica aspectul sau functionalitatea pentru o perioada indelungata.

Pe langa functionalitate, alege si finisaje care sa puna in valoare spatiul si sa-l accentueze. Culorile cele mai potrivite pentru a da impresia de spatiu sunt albul, nuantele citrice, nuantele marine sau cele pastelate .

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE