Cum sa vinzi o casa la tara, intr-un timp scurt

Facebook
Twitter

Fie ca au mostenit o casa la tara sau vor sa se mute din domiciliul actual, intr-unul mai spatios, vanzarea unui imobil este considerata mereu, o corvoada, pentru cei mai multi proprietari.

Diferitele proceduri legale necesare pentru vanzarea imobilului, stabilirea unui pret corect si, bineinteles, atragerea de persoane dornice de a cumpara casa la valoarea stabilita, sunt doar cateva dintre detaliile care ii sperie pe cei mai multi vanzatori.

Totusi, cu doar cateva trucuri si pasi de urmat, vom reusi sa vindem casa de la tara intr-un timp scurt, astfel incat sa putem da curs planurilor noastre pe termen lung. Iata care sunt pasii de urmat:

 Asigura-te ca locuinta este intabulata

O casa care nu este inscrisa in Cartea Funciara nu poate fi vanduta, asa ca este important sa te asiguri ca indeplinesti aceasta formalitate, inainte de a incerca sa scoti locuinta la vanzare.

Cu toate ca presupune costuri, intabularea este operatiunea prin care o persoana devine proprietar de drept al acelei locuinte, avand mult mai multe drepturi asupra acesteia, inclusiv cel de vanzare. Mai multe informatii despre intabulare gasesti pe acest site.

Asigura o renovare de baza

In prezent, foarte multi vanatori de chilipiruri cauta case batranesti, fara imbunatatiri, pentru a le achizitiona la un pret cu mult mai mic decat media pietei, a le aduce mici imbunatatiri si apoi, pentru a le scoate la vanzare la un pret mai mare.

Daca nu te grabesti si nu iti doresti sa vinzi casa la un pret prea mic, este recomandat sa te ocupi chiar tu de operatiunile de renovare, astfel incat casa pe care urmeaza sa o vinzi sa fie una atractiva si sa starneasca interesul potentialilor cumparatori. Numeroasele oferte de credite ipotecare, dar si programele guvernamentale, precum Prima Casa, sustin cererea tot mai mare de imobile, asa ca vei avea toate sansele de a gasi rapid cumparatori interesati.

Chiar daca nu esti dispus sa te ocupi de finisaje si de elemente de design, aspecte de baza, precum acoperisul, instalatia electrica sau instalatiile sanitare ar trebui sa fie in stare buna atunci cand esti gata sa vinzi casa.

Concepe un anunt de vanzare atractiv

Pentru ca iti doresti ca locuinta pe care urmeaza sa o vinzi sa iasa in evidenta si sa-i gasesti rapid un nou proprietar, este nevoie sa te folosesti de toate trucurile la indemana, pentru a o face mai atractiva pentru potentialii cumparatori.

Astfel, poti incepe procesul de vanzare cu un anunt cat mai bine realizat, pe care urmeaza sa il postezi pe toate platformele online de profil. Atunci cand redactezi textul, incearca sa scoti in evidenta toate punctele forte ale casei, dar si beneficiile oferite de zona in care amplastata. Scrie corect gramatical si asigura-te ca oferi cat mai multe detalii, legate atat de elemente mai tehnice, precum si lucruri legate de design. Realizeaza fotografii cat mai multe si incearca sa surprinzi toate incaperile locuintei, dar si partile exterioare.

Stabileste un pret corect

Un potential cumparator care a descoperit un anunt de vanzare cu o casa pe placul sau, situata in zona dorita, mai poate fi determinat sa abandoneze vanzarea dintr-un singur motiv: pretul nejustificat de mare. In prezent, exista foarte multe exemple de case, puse la vanzare de ani buni in mediul online, care nu isi gasesc un cumparator din cauza pretului nejustificat de mare pe care proprietarii il solicita.

De aceea, este necesar sa stabilesti un pret realist. Cel mai bun mod prin care sa faci acest lucru este sa te interesezi in imprejurimi si sa incerci sa afli care este valoarea cu care se vand casele in zona respectiva. Chiar daca acele imobile au dimensiuni diferite de a ta sau sunt construite in ani diferiti, aceasta informatie iti va permite sa ajustezi pretul mai usor si sa te apropii cat mai mult de pretul corect, care iti va gasi un cumparator.

Vanzarea unei case la tara este o operatiune simpla, atat timp cat tii cont de toate detaliile, esti deschis si intelegi cum functioneaza intregul proces de cumparare. Fii perseverent, informeaza-te, iar primii potentiali cumparatori nu vor intarzia sa apara.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE