Ministrul Agriculturii: peste 1,2 milioane de hectare, afectate de seceta. Cum pot fi despagubiti fermierii

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat ca peste 1,2 milioane de hectare de teren sunt afectate de seceta in procent de peste 30%,  din cele 2,9 milioane de hectare insamantate in toamna, insa despagubirile pentru aceste pierderi se vor acorda inainte de inceputul campaniei de toamna.

„Am constituit acele comisii care constata pagubele produse de seceta si am totalizat in fiecare judet, in fiecare parcela, la fiecare fermier, in fiecare comuna si avem o situatie finala: avem 1,2 milioane de hectare care sunt afectate intr-un grad mai mare de 30% si ma refer la culturi semanate in toamna anului trecut, dintr-un total de 2,9 milioane hectare. Pentru aceste suprafete, pe care acum le-am centralizat, vom aloca asa cum am spus, inainte de inceperea campaniei de toamna, vom da despagubiri pentru toate aceste suprafete care au fost calamitate de seceta”, a spus ministrul Oros.

Seful MADR a mai explicat ca nu este posibila plata despagubirilor din fonduri europene, insa a explicat ca ministerul are deja banii pentru despagubirile pentru seceta, iar in ceea ce priveste pagubele produse de inundatii, urmeaza a fi gasite fondurile necesare.

„Banii pentru seceta avem, dar problemele cu inundatiile au aparut in aceste zile si va trebui sa identificam alte surse cu care sa intervenim. Stim ca ceea ce s-a intamplat este foarte grav”, a mai spus ministrul Agriculturii

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE