Ministrul Oros: Romania va investi 2,5 miliarde de euro in infrastructura de irigatii. Care sunt zonele vizate

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anuntat ca Romania va investi 2,5 miliarde de euro pentru reabilitarea intregii infrastructuri de irigatii.

Din cele 33 de miliarde de euro care vin de la Uniunea Europeana, 1,1 miliarde vor fi alocate spre infrastructura de drenaj si desecare iar 2,1 miliarde pentru masurile de combatere a eroziunii solului.

„Avem un program de investitii pe acest plan de rezilienta a Romaniei. Toata lumea s-a intrebat ce vom face cu banii dedicati planului de rezilienta a Romaniei. Am avut chiar astazi si saptamana trecuta o intalnire buna cu ministrul Fondurilor Europene in care am cerut sume importante pentru aceste domenii: pentru reabilitarea intregii infrastructuri de irigatii, 2,5 miliarde de euro, pentru infrastructura de desecare si drenaj 1,1 miliarde de euro si aici in parte parte este prins Banatul, dar si alte zone, iar pentru infrastructura de combatere a eroziunii solului 2,1 miliarde de euro”, a explicat Adrian Oros.

Seful MADR a mai spus ca acesti bani vor fi folositi pentru dezvoltarea unor infrastructuri de mare importanta pentru agricultura romaneasca, astfel incat banii aferenti Planului National Strategic 2021-2027 sa fie alocati platilor pe suprafata.

„Sunt bani europeni din programul de rezilienta a Romaniei, din cele 33 de miliarde de euro. Am incercat sa folosesc pentru aceste infrastructuri importate strategice bani din aceasta zona si nu din Programul National Strategic care se va relua din 2021 pana in 2027, si care este destinat fermierilor, platilor pe suprafata si masurilor de sprijin. Ne-am apucat de aceasta strategie de gestionare a apei, care este una mai complexa, lucram la planuri, la programe si in curand vom iesi cu acest program bine conturat, dar si bugetat pe masuri”, a mai spus ministrul Agriculturii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE