Ministerul Agriculturii, alocare record pentru irigatii. Proiect de 1,5 miliarde de euro

Facebook
Twitter

Ministerul Agriculturii aloca 1,5 miliarde de euro pentru infrastructura de irigatii, desecare si drenaj, se arata intr-un document emis de minister.

MADR a lansat in dezbatere publica proiectul privind modificarea Programului national de reabilitare a infrastructurii principale de irigatii din Romania si a infrastructurii de desecare si drenaj.

Acesta urmareste adaptarea agriculturii la schimbarile climatice si reducerea efectelor acestora asupra productiei agricole, in principal, dar si asupra altor factori de mediu si a populatiei.

Citeste si: ANM anunta canicula si ploi putine in urmatoarele saptamani

Suma destinata Programului are o valoare de 1,5 miliarde euro, reprezentand fonduri de la bugetul national, care vor fi alocate pana in anul 2027.

Prin prezentul proiect de act normativ se are in vedere sporirea numarului de amenajari de irigatii noi, de la 89 la 150.

De asemenea, va creste suprafata pentru care se vor asigura irigatii de la 1.800.679 ha la 2.600.439 ha, contribuind astfel la viabilitatea economica a sistemelor de irigatii.

Totodata, se vor majora de la 531 la 666 numarul de organizatii ale utilizatorilor de apa pentru irigatii, precum si suprafata deservita de infrastructura de irigatii, de la 1.212.917,8 ha la 1.464.349,70 ha.

Prin acest program, MADR isi propune ca sistemul de irigatii din Romania sa poata beneficia de mai mult sprijin financiar, fiind astfel imbunatatite conditiile de dezvoltare si crestere, precum si obtinerea de cantitati marite de productie la hectar.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE