Ministerul Agriculturii a primit 2,87 miliarde de euro de la UE. Unde s-au dus banii?

Facebook
Twitter

Ministerul Agriculturii a incasat aproape 3 miliarde de euro in acest an, de la Comisia Europeana. Aceasta suma reprezinta contributia UE la finantarile PNDR 2014-2022, dar si suma corespunzatoare platilor directe si a masurilor de piata.

Potrivit unui comunicat al MADR, in data de 13 decembrie 2022, MADR a incasat 253,25 milioane euro, fonduri europene, in contul deschis la Banca Nationala a Romaniei.

Citeste si: Cooperativa Tara Mea reziliaza contractele cu firmele austriece

„Suma reprezinta rambursarea de catre Comisia Europeana (CE) a cheltuielilor aferente contributiei externe nerambursabile a Uniunii Europene la finantarea PNDR 2014-2020, pentru cheltuielile efectuate de catre Agentia de Finantare a Investitiilor Rurale (AFIR), in cursul trimestrului III al anului 2022”, se arata in comunicat.

Prin adaugarea acestei plati la incasarile din perioada ianuarie-noiembrie anul curent, valoarea totala a sumelor intrate in agricultura Romaniei in cursul acestui an se ridica la 2,87 miliarde euro.

Aceasta suma reprezinta contributia UE la finantarea PNDR 2014-2020 din Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR) si EURI, precum si cea corespunzatoare finantarii platilor directe si masurilor de piata finantate din Fondul European pentru Garantare Agricola (FEGA), se arata in comunicatul Ministerului Agriculturii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE