Se modifica structura Ministerul Agriculturii: ce schimbari vor fi in randul angajatilor?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Structura organizatorica a Ministerului Agriculturii se va modifica si va fi armonizata cu prevederile noilor linii ale Planului Strategic PAC 2023-2027, aprobat de UE, se arata intr-un document emis de institutie.

“Modificarile nu vizeaza cresterea numarului de posturi sau disponibilizari de personal, acestea au in vedere proceduri tehnice care tin de buna functionare a institutiei, in acord cu punerea in aplicare a Planului Strategic in scopul cresterii gradului de absorbtie a fondurilor europene destinate agriculturii si dezvoltarii rurale, in valoare de 15,8 miliarde euro”, transmite MADR intr-un comunicat.

Citeste si: APIA, noutati despre crescatorii de animale: un nou ajutor

Incepand cu data de 1 martie, prin legislatia europeana si nationala elaborata pana in prezent, Romania are obligatia sa armonizeze structurile institutiei cu reglementarile europene si nationale.

Astfel, cele doua structuri coordonatoare pentru cele doua programe se vor numi Autoritatea de Management pentru Planul Strategic (AM PS) si Autoritatea de Management pentru Programul pentru Acvacultura si Pescuit (AM PAP).

Activitatile specifice desfasurate la nivel teritorial vor continua in 7 compartimente organizate la nivel regional, in zonele in care isi au sediul centrele regionale din cadrul AFIR.

“Modificarile din prezentul act normativ au in vedere implementarea obiectivelor stabilite prin Programul de Guvernare 2020-2024 si a celor prevazute in Planul Strategic, referitoare la promovarea unui sector agricol inteligent, rezilient si diversificat, care sa asigure securitatea alimentara, consolidarea orientarii catre piata si cresterea competitivitatii producatorilor romani din sectorul agroalimentar, precum si imbunatatirea pozitiei fermierilor in lantul valoric”, mentioneaza MADR in comunicat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE