Fonduri europene 2022: 15 milioane de euro pentru infiintarea grupurilor de producatori

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fonduri europene 2022: Sesiunea de primire de proiecte pentru submasura 9.1 “Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol”, din PNDR 2014-2020, se deschide luni, 18 iulie, se anunta intr-un document AFIR.

Alocarea financiara disponibila pentru finantarea proiectelor din aceasta sesiune este 15.356.515 euro.

“Pot obtine finantare prin submasura 9.1 Grupurile de producatori din sectorul agricol, care sunt recunoscute oficial de catre MADR inainte de solicitarea sprijinului, conform prevederilor legislatiei nationale in vigoare.

Sunt eligibile, de asemenea, si grupurile de producatori care au obtinut recunoastere atat pentru produse si/ sau grupe de produse sprijinite prin submasura 9.1, cat si pentru produse si/ sau grupe de produse sprijinite prin submasura 9.1a. In acest caz, sprijinul se va acorda pe baza valorii productiei comercializate (VPC) aferente produselor agricole/ grupelor de produse sprijinite prin submasura 9.1”, mentioneaza AFIR in comunicatul transmis AGERPRES.

Citeste si: Seceta severa: culturi compromise si peste 84.000 de hectare afectate, intr-un singur judet

Potrivit sursei citate, sunt eligibile toate cheltuielile rezultate din infiintarea si functionarea grupurilor de producatori din sectorul agricol, care au fost prevazute in planul de afaceri, necesare pentru atingerea obiectivelor propuse.

Sprijinul public acordat este 100% nerambursabil si nu poate sa depaseasca 10% din valoarea productiei comercializate (VPC) in primii 5 ani de la recunoastere.

Suma maxima acordata este de 100.000 euro/an si se va plati sub forma unui ajutor forfetar degresiv, in transe anuale, pe o perioada de cel mult 5 ani de la recunoastere, astfel: anul I – 10%, anul II – 8%, anul III – 6%, anul IV – 5% si anul V – 4%.

Depunerea Cererilor de finantare pentru submasura 9.1 – Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol se va face on-line pe www.afir.info, conform precizarilor din Ghidul solicitantului, incepand cu data de 18 iulie 2022, ora 9:00, iar termenul limita de depunere este 18 octombrie 2022, ora 16:00.

Pragul minim de selectie al proiectelor pentru infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol este de 10 puncte.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE