Seceta severa: culturi compromise si peste 84.000 de hectare afectate, intr-un singur judet

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Seceta pedologica a afectat peste 84.000 de hectare de teren agricol cultivate in judetul Tulcea. Pe 54.000 dintre acestea, culturile sunt compromise in procent de 31%, anunta Prefectura Tulcea.

Potrivit unui raport facut public miercuri, in urma sedintei Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU), seceta pedologica provocata de deficitul de precipitatii din sezonul toamna-primavara si perioada prelungita de temperaturi extreme a afectat 84.130,99 de hectare, din care 54.649.17 hectare sunt calamitate in proportie de peste 31%.

Citeste si: APPR: provocari majore pentru fermieri, in acest an

“Multe dintre culturile insamantate in toamna – grau, orz, orzoaica, rapita, ovaz, triticale sau secara – au fost compromise in diferite grade de calamitare, cele mai mari pagube fiind la culturile de grau, orz si rapita de toamna, in unele cazuri agricultorii renuntand la treierat, intrucat pretul acestei operatiuni ar fi fost mai ridicat decat cel al recoltei obtinute”, se specifica in informarea CJSU.

Rapoartele comitetelor locale pentru situatii de urgenta sunt verificate in aceasta perioada de specialistii Prefecturii, un raport final privind pagubele produse in agricultura tulceana urmand sa fie facut public cel mai probabil la finele saptamanii viitoare.

Membrii CJSU s-au intalnit miercuri dimineata intr-o sedinta ordinara pentru a prezenta bilantul activitatii desfasurate in primul semestru al anului.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE