Mâncarea „ca la mama acasă” le aduce profit unor ardeleni

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Tocană de văcuță, varză cu carne sau jumări, pregătite în tihnă în ceaune, pe pirostrii, sunt „ingredientele” cu care Dana Antal a reușit să dezvolte, în numai câțiva ani, o afacere de familie profitabilă, pornind la drum cu mâncare „ca la mama acasă”.

Ideea de a deschide o afacere cu mâncare gătită la malul mării a fost o urmare a faptului că, de câte ori mergeau pe litoral, soții Antal nu găseau un loc unde să mănânce bine, la prețuri rezonabile. Așa că au adunat rețelele ardelencelor, cu care au crescut, și-au luat tuciurile și au pornit spre cea mai luxoasă stațiune de pe litoralul românesc, Mamaia.

„Noi, de câte ori mergeam la mare, căutam un loc unde masa să fie masă. Toți ne-au spus că vara nu se consumă mâncare gătită, mai ales la mare, dar eu vând câte un ceaun cu jumări o dată. Calitatea îți face vânzarea și prefer să vând cârnații făcuți de mine, la prețuri normale, și să fac profit din rulaj, decât să mint clientul și să nu se mai întoarcă”, ne-a declarat Dana Antal.

Tot ce ajunge în farfuria clientului este atent supravegheat de ea, iar afacerea a crescut de la an la an. La început, Dana Antal a bătut târgurile de produse tradiționale sau cele cu profil agricol, „cu tuciurile în spate”, după cum povestește, iar acum este proprietara unui restaurant situat în nordul stațiunii Mamaia.

„La Dana la Ceaun”, Dana Antal își așteaptă clienții cu delicioase preparate ungureşti – gulaş, supa beţivului din varză acră şi afumături, cotlet de Turda, papricaş de somn cu lăşti casă, brânză dulce şi mărar, stinse cu pălincă.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE