MADR se pregateste de angajari. Ce posturi vor fi platite cu 2.000 de euro pe luna

Facebook
Twitter

Ministerul Agriculturii urmeaza sa organizeze anul viitor concursuri privind ocuparea celor 10 posturi de atasati agricoli, care vor promova pe plan extern politica si produsele agricole ale Romaniei.

Seful MADR, Achim Irimescu, a anuntat in cadrul unei conferinte ca salariul unui atasat agricol va fi in jur de 2.000 de euro, insa analizeaza posibilitatea ca acestia sa fie recompensati si pe baza numarului de contracte economice initiate.

„Vreau sa infiintez in cadrul Ministerului Agriculturii o Directie de comert exterior si promovare. Eu am fost cel care a venit cu ideea atasatilor agricoli, din pacate nici pana astazi nu s-a materializat. Veti vedea ca in cel mai scurt timp, la sedinta de Guvern de saptamana viitoare, vom adopta actul legislativ privind atasatii agricoli. Anul viitor vom organiza niste concursuri corecte si cinstite la care va putea participa oricine din cei 9.000 de angajati ai ministerului. Doar acestia se vor putea prezenta la concurs, conform legislatiei in vigoare”, a declarat Achim Irimescu, in cadrul unei conferinte.

Pe langa limbiile straine, o persoana care doreste sa fie aleasa intr-o asemenea functie trebuie sa cunoasca si politici comerciale, acorduri fito-sanitare, politici de calitate, precum si politica de investitii a Romaniei.

Ministrul Agriculturii a precizat ca atasatii agricoli ai Romaniei urmeaza sa fie prezenti incepand de anul viitor in tari precum Egipt, Spania, Germania, Turcia, Republica Moldova, Rusia, Turcia, Iordania, SUA si Israel.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE