Achim Irimescu: „APIA e cea mai scumpa agentie de plati din Uniunea Europeana”

Facebook
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) din Romania este in prezent cea mai scumpa agentie de profil din Uniunea Europeana a anuntat recent Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, in cadrul unei conferinte. 

„Continuam sa aplicam cerintele europene cu foarte multa birocratie produsa la nivel national. Ne punem semne mari de intrebare in ceea ce priveste eficienta celor doua Agentii. In momentul de fata AFIR si APIA au aproape 7.000 de salariati. Daca la Agentia de Finantare a Investitiilor Rurale majoritatea costurilor sunt suportate din bani europeni, APIA este platita din bugetul national. Raportand la subventiile platite APIA este cea mai scumpa Agentie de Plati din Uniunea Europeana. Fireste, nu ne putem declara multumiti in acest sens”, a declarat Achim Irimescu.

Seful MADR a mai spus ca are in vedere sa aplice si in Romania o practica folosita frecvent la Comisia Europeana, si anume rotatia directorilor in cadrul agentiilor sau departamentelor. „Chiar daca sunt directori eficienti, voi face un lucru bun care se intampla la CE si anume rotatia directorilor. Trebuie sa evitam plafonarea”, a mai spus Achim Irimescu.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a sustinut, joi, o conferinta de presa la sediul MADR cu privire la modul in care va fi distribuit ajutorul european de 11,1 milioane de euro sectoarelor lapte si carne de porc.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE