Achim Irimescu: Renuntam la cerinta exagerata ca beneficiarul de fonduri europene sa prezinte contracte de arenda pe 10 ani

Facebook
Twitter

Beneficiarii fondurilor europene prin PNDR nu vor mai fi nevoiti sa prezinte AFIR-ului contracte de arenda incheiate pe 10 ani, a anuntat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Precizarea a fost facuta dupa ce un fermier a remarcat ca in varianta consultativa a Ghidurilor Solicitantului, publicate de curand pe site-ul AFIR-ului, se regaseste din nou aceasta prevedere.

„Dupa stiinta mea s-a renuntat la aceasta cerinta exagerata, de a cere beneficiarilor de fonduri europene sa prezinte contracte de arenda incheiate pe 10 ani. A fost o masura negandita, avand in vedere ca se incheie in general contracte de arenda pe 5 ani”, a declarat Achim Irimescu, in cadrul unei conferinte organizata de publicatia „Capital”.

Spusele ministrului au fost confirmate si de director general al AFIR, Andras Szakal: „Chiar daca prevederea se afla in prezent in ghidurile solicitantului, grupurile de lucru vor face modificarile necesare. Se va renunta la contractele de arenda incheiate pe 10 ani”, a spus Andras Szakal, in cadrul conferintei.

Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020 are alocata o finantare europeana in valoare de 8,12 milioane de euro, la care se adauga si o cofinantare din bugetul de stat de 1,34 miliarde de euro, fondul total de investitii ajungand astfel la circa 9,5 miliarde de euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE