Achim Irimescu, despre plata avansul pe suprafata: „Se lucreaza non-stop la APIA”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat recent ca sistemul informatic al APIA functioneaza in continuare cu fluctuati, pana joi dimineata fiind emise decizii de plata pentru 12.235 fermieri, iar pentru 24.972 au fost finalizate calculele pentru plata avansului pe suprafata, potrivit Agerpres.

„Deși sistemul informatic functioneaza cu fluctuatii, lucrurile au inceput sa se miște. Se lucreaza non-stop la APIA. Vom face plati chiar și in zilele de sarbatoare, respectiv 30 noiembrie și 1 decembrie. Este foarte important sa folosim și aceste doua zile libere astfel incât banii sa ajunga la fermieri”, a declarat ministrul Agriculturii, pentru sursa citata.

Luni, Achim Irimescu a anuntat ca in ceea ce privește avansul din plata unica pe suprafata aferenta anului 2015, au fost emise ordine de plata pentru 120.000 de fermieri, insa ulterior a constatat ca softul APIA nu functioneaza și ca numai 4.000 de cereri au fost prelucrate manual.

Miercuri, premierul Dacian Cioloș i-a solicitat ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, sa fie efectuate cât mai multe plati pentru subventia la hectar, chiar daca sistemul national informatic implementat de APIA este blocat.

Conform datelor APIA furnizate ministrului Agriculturii, pâna joi la ora 9,00, la nivel national erau 147.313 cereri in faze avansate de procesare din care 70.760 cu controlul administrativ aprobat, 24.972 fermieri calculati pentru plata, 39.346 fermieri in flux de autorizare și 12.235 cu decizii de plata.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE