Ministerul Agriculturii se pregateste de noi angajari

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Seful MADR, Petre Daea, a anuntat in cadrul unei conferinte ca institutia pe care o conduce va face noi angajari. Este vorba despre mai multi functionari si specialisti care ar urma sa se ocupe de relatia cu Bruxelles-ul, atunci cand Romania va detine presedintia Uniunii Europene (primul semestru din 2019).

„Vom detine presedintia Uniunii Europene peste catva timp, numai maine nu-i poimaine si trebuie sa ne pregatim. Va spun dumneavoastra fermieri ai Romaniei: am solicitat si mi s-a aprobat sa maresc numarul functionarilor din minister pentru a aduce specialisti cu suflet de roman pe problemele pe care le avem in corespondenta cu Bruxelles. Vom selecta prin proceduri legale acei specialisti care trebuie sa se pregateasca in timp sa comunice si vom vom pune doi pe post, in asa fel incat unul sa ramana in Romania, altul la Bruxelles, sa comunice, iar atunci cand problemele nu sunt bine intelese sa se poata ajuta unul pe altul, in asa fel incat sa avem o comunicare perfecta cu structurile Uniunii Europene. Nimeni nu ne opreste, ci toti ne indeamna sa intram in dialog si sa facem activitate concreta in acesta directie”, a declarat Petre Daea, in cadrul Conferintei Nationale a Agricultorilor, cu tema „Agricultura Romaniei dupa zece ani de la aderarea in U.E!”, potrivit Agerpres.

In aceasta perioada, la nivel european au loc ample discutii privind viitorul Politicii Agricole Comune (PAC).

„Hogan, comisarul european pentru Agricultura, a mentionat in mai multe randuri ca doreste sa ia bani de la marii fermieri pentru a-i da la cei mici. Se discuta asadar de o plafonare de circa 150.000 de euro de fermier, pe an. Sa nu uitam faptul ca in Romania exista agricultori care primesc pana la 10 milioane de euro. Ar fi o mare provocare pentru acestia. Sa vedem insa cum se vor incheia aceste dezbateri”, a spus fostul ministru al Agriculturii, Achim Irimescu.

Romania ramane in continuare statul cu cel mai faramitat teren agricol din Europa. Unul din mijloacele prin care autoritatile au incercat sa comaseze suprafetele agricole este plata redistributiva, care ofera subventii mai mari fermierilor care lucreaza intre 5-30 de hectare in comparatie cu agricultorii care detin doar intre 1-5 hectare, acestia fiind circa 85% din totalul beneficiarilor de plati directe.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE