miere de vanzare

MADR: inca un produs romanesc obtine certificare oficiala. Cate astfel de produse exista in prezent

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

La finalul lunii octombrie 2018, inca un produs a obtinut dreptul de utilizare a mentiunii de calitate facultativa „produs montan”. Astfel, un operator economic din judetul Caras Severin a obtinut, pentru produsul „miere”, denumirea de „produs montan”, acesta fiind inregistrat in registrul national al produselor montane. In momentul de fata, exista 68 de produse inregistrate in registrul national al produselor montane.

Reamintim ca Agentia Zonei Montane este autoritatea responsabila de verificarea si acordarea dreptului de utilizare a mentiunii de calitate facultativa “produs montan”, in vederea incurajarii activitatilor agricole din zona montana, a asigurarii unor produse de calitate in scopul garantarii veniturilor populatiei din mediul rural montan si a evitarii migratiei din aceste zone.

In urma actiunilor de promovare a mentiunii de calitate facultativa „produs montan” pe care Agentia Zonei Montane le-a efectuat, s-a constat ca  producatorii manifesta interes pentru a-si inregistra produsele sub aceasta mentiune.

Registrul national al produselor montane poate fi consultat, in forma sa actualizata, pe pagina web a MADR, la urmatorul link:

http://www.madr.ro/industrie-alimentara/sisteme-de-calitate-europene-si-indicatii-geografice/produse-agricole-si-alimentare/produs-montan.html.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE