MADR: fonduri europene record absorbite de Romania pe dezvoltare rurala

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Alexandru Potor, sustine ca in 2018, Romania a reusit sa absoarba peste 1,2 miliarde de euro din fondurile europene pe dezvoltare rurala, reusind astfel sa-si depaseasca obiectivul, noteaza Agerpres.

„Volumul total pe care il vom incasa pana la sfarsitul anului 2018 din PNDR este 1,2 miliarde de euro. Sunt bani siguri care vor intra in tara pentru ca fac obiectul cererilor de plata care au fost trimise catre Bruxelles. Planul nostru pentru 2018 este sa terminam anul cu depasirea procentului de 50% din anvelopa financiara pe care o avem la dispozitie prin PNDR anvelopa care se cifreaza la 8,1 miliarde de euro”, a precizat Potor.

Potor: „Romania ramane tara cu cea mai mare absorbtie financiara pe dezvoltare rurala”

Dupa spusele oficialului, depasirea procentului de 50% din anvelopa financiara alocata Romaniei va plasa tara noastra in topul absorbtiei la nivel european din punct de vedere al valorii nominale.

„Poate vor fi unele tari europene care depasesc 50%, dar daca au anvelopa financiara mai mica, de 2 – 3 miliarde de euro, absorbtia se raporteaza proportional. Prin urmare, Romania ramane tara cu cea mai mare absorbtie financiara pe dezvoltare rurala, lucru recunoscut si la nivel european, iar comisarul Hogan in vizita sa din 13 septembrie a apreciat pozitiv acest lucru. Eu spun ca blazonul pe care l-am creat il pastram in 2018 si il vom continua si in 2019″, a adaugat Potor.

Gradul de absorbtie a depasit 30% si in ceea ce priveste fondurile europene puse la dispozitie prin POPAM (Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime), bani care vor intra in tara.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE