MADR: inca 14 produse romanesti au dobandit statutul de „produs montan”

Facebook
Twitter

Agentia Nationala a Zonei Montane (ANZM) a acordat unui operator economic din judetul Harghita, dreptul de utilizare a mentiunii de calitate facultative „produs montan”, pentru un numar de 14 produse.

Astfel, in data de 20.08.2019, SC BOMILACT MADARAS SRL a primit decizia de acordare a dreptului de utilizare a mentiunii de calitate facultative „produs montan” pentru urmatoarele produse din categoria lactatelor: cascaval, cascaval afumat, cascaval maturat, branzeturi topite, unt, crema de unt, lapte consum, smantana, sana, chefir, iaurt, branza de burduf, branza de vaci, urda. Acestea se regasesc inregistrate in Registrul National al Produselor Montane, la pozitiile cuprinse intre 158-171, disponibil pe site-ul www.madr.ro , iar operatorul economic devine astfel primul producator din judetul Harghita care a obtinut dreptul de utilizare a mentiunii de calitate facultative „produs montan”.

Zona montana are un imens potential pentru dezvoltarea produselor alimentare, acestea avand calitati deosebite, atat din punct de vedere al arealului de origine, cat si al metodelor traditionale de productie si procesare.

Agentia Nationala a Zonei Montane este autoritatea competenta responsabila cu elaborarea procedurii de verificare a conformitatii datelor cuprinse in caietul de sarcini in vederea acordarii dreptului de utilizare a mentiunii de calitate facultative „produs montan” şi de verificare a respectarii legislatiei europene şi nationale de catre operatorii economici care au obtinut dreptul de utilizare a respectivei mentiuni. Totodata, ANZM dispune emiterea deciziei de retragere a dreptului de utilizare a mentiunii de calitate facultative „produs montan”, este responsabila de completarea şi gestionarea Registrului national al produselor montane si asigura gestiunea logoului national si asigura promovarea mentiunii de calitate facultative „produs montan”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE