Lucruri de luat în considerare atunci când te digitalizezi în industria agricolă

Facebook
Twitter

Agricultura digitală nu se limitează la utilizarea datelor pentru a lua decizii în cunoștință de cauză în procesul de cultivare, ci se concentrează, de asemenea, pe analiza și învățarea constantă din date pentru a construi eficiențe pentru viitor.

Tehnologia în agricultură a început încă din anii ’60. Deceniile care au urmat au adus îmbunătățiri semnificative ale mașinilor și metodelor, iar tehnologia a prezentat noi metode de a face față crizei alimentare iminente. Însă, abia după boom-ul de pe Internet, utilizarea software-ului și a dispozitivelor mobile a intrat în lumea agro-tehnologiei și s-a dezvoltat în era agriculturii digitale.

Agricultura digitală, aplicarea datelor bazate pe locație și alte informații agronomice relevante pentru creșterea științifică a procesului de cultivare de la însămânțare până la recoltare, cuprinde fiecare pas în călătoria agriculturii. Conform unui raport de cercetare recent, se preconizează că piața globală a agriculturii inteligente va atinge 23,14 miliarde de dolari până în 2022, ceea ce arată o rată anuală de creștere de aproape 20% din 2017 până în 2022.

De ce trebuie să aibă succes agricultura digitală?

Avantajele tehnologiei în agricultură sunt mai mult decât aparente. În timp ce țările dezvoltate au fost adoptatori timpurii, dorința de a adopta o abordare mai științifică și mai conștientă din punct de vedere tehnologic în ceea ce privește producția de produse alimentare este în prezent adoptată pe scară largă în țările asiatice și în Africa.

Există o serie de ingrediente care contribuie la transformarea agriculturii digitale într-o poveste de succes, iar cea mai mare dintre ele este infrastructura. Accesul și disponibilitatea infrastructurii de ultimă generație în diferite etape ale lanțului de aprovizionare este o componentă integrantă a digitalizării agricole de succes.

Dar, dincolo de disponibilitatea infrastructurii, una dintre cele mai mari dileme care anunță această discuție despre digitalizare este să decidă dacă să dezvolte tehnologia internă sau să opteze pentru o soluție de management fermă stabilă și externalizată. Deși ambele opțiuni oferă o valoare semnificativă fermierilor sub formă de predictibilitate mai bună, eficiență îmbunătățită și durabilitate, iată câteva dintre factorii care pot ajuta la luarea unei decizii informate, în timp ce optează pentru a merge digital în agricultură.

Abilitatea de a inova în industrie

Deși o serie de soluții de planificare a resurselor întreprinderilor (ERP) oferă soluții care se ocupă de agricultură, capacitățile lor nu sunt adaptate pentru o inovație constantă în agricultură. Un bun software de gestionare a fermelor este perturbator în toate sensurile și se concentrează pe construirea a ceea ce știe deja.

Agricultura digitală nu se limitează la utilizarea datelor pentru a lua decizii bine informate în procesul de cultivare, ci se concentrează, de asemenea, pe analiza și învățarea constantă din date pentru a construi eficiențe pentru viitor.

Capabilități de integrare cu alte aplicații în ecosistemul agriculturii

Impactul tehnologiei în agricultură nu se limitează la doar una sau două etape ale procesului de cultivare. Drept de la a decide ce semințe să planteze unde și când, la depozitare și depozitare – îmbunătățirile tehnologice au afectat fiecare pas al călătoriei.

Acest lucru înseamnă adesea că există o serie de aplicații diferite care trebuie să lucreze împreună pentru a îmbunătăți eficiența generală și a asigura o comunicare perfectă între sisteme. A se integra ușor cu alte sisteme și aplicații este un diferențiator principal în timp ce optează pentru un software stabil de gestionare a fermelor.

Nivel ridicat de personalizare

Există un număr foarte mare de diferențe între practicile agricole dintre țările dezvoltate și cele în curs de dezvoltare. Aspecte precum penetrarea digitală, disponibilitatea infrastructurii și chiar dimensiunea terenurilor agricole diferite diferă pe măsură ce mergem de la o țară la alta.

Soluțiile ușor configurabile oferite spre rezolvarea provocărilor care sunt unice pentru un anumit segment, mediu sau afaceri sunt un diferențiator imens în depășirea ezitării inițiale către adopție.

În cazurile în care o agroindustrie are operațiuni cu mai multe țări și încearcă să elaboreze o strategie digitală globală cu o singură platformă, acesta este un aspect important de luat în considerare.

Pentru a vedea ofertele de pe piața imobiliară din România, accesează Flatfy.ro, motorul de căutare care cuprinde majoritatea anunțurilor cu apartamente și case de vânzare și închiriere din țară.

Asigurați pierderea de date la zero

Una dintre cele mai mari provocări în timp ce treceți la o soluție de evoluție digitală sau un software de gestionare a fermelor mai evoluat este teama de a pierde date care sunt deja stocate în sistemele vechi. Cu toate acestea, un software avansat de gestionare a fermelor este proiectat pentru a se conecta cu ușurință la sursele de date existente și pentru a se asigura că niciuna dintre datele nu se pierde în procesul de migrare.

Posibilitate de localizare

Un alt avantaj evident de a opta pentru o soluție dedicată exclusiv agritech este măsura localizării care este posibilă. Mulți dintre fermieri, în special în economiile în curs de dezvoltare, sunt mai confortabili cu limbile locale și oferindu-le un serviciu capabil să integreze cu ușurință limbile locale asigură o experiență mult mai bună și îmbunătățește astfel adoptarea generală.

Securitate completă a datelor

Există mai multe părți interesate implicate în diferitele etape ale producției și distribuției fiecărei culturi și datele sunt colectate la fiecare pas al călătoriei. Un software de administrare fermă matur și stabil este orientat către protejarea vieții private a fiecărui interesat și asigură un nivel ridicat de criptare pentru a preveni chiar și cea mai îndepărtată posibilitate de scurgere de date de vârstă.

Căutați tehnologie care să evolueze constant

În cele din urmă, ceea ce diferențiază o soluție tehnologică bună din agricultură de una excelentă este capacitatea sa de a utiliza date nu doar pentru a informa și a prezice cu exactitate rezultatul curent, ci pentru a utiliza aceste date pentru a dezvolta constant funcții mai noi care îmbunătățesc sistemul existent și creează eficiențe pentru viitorul.

Ca orice altă industrie care valorifică puterea datelor mari și a învățării automate pentru a îmbunătăți în continuare ceea ce este deja practicat, tehnologia în agricultură trebuie, de asemenea, concentrată către îmbunătățirea productivității generale și luarea de decizii mai durabile pentru a sprijini planeta noastră.

De astăzi, new.Flatfy.ro devine Korter.ro. Korter este un motor de căutare a imobiliarelor noi, o alegere confortabilă de găsire a complexelor rezidențiale din România.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE