Lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand iti infiintezi prima gospodarie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In prezent, tot mai multi oraseni care au mostenit o casa batraneasca decid sa abandoneze traiul in mediul urban si sa-si infiinteze o mica gospodarie. Spatiul limitat, poluarea excesiva sau aglomeratia exagerata sunt doar cateva dintre motivele care ii determina pe oameni sa aleaga traiul la tara.

Desi infiintarea unei gospodarii poate parea o misiune grea, o persoana bine organizata poate sa-si asigure toate conditiile, bucurandu-se in acelasi timp si de libertatea pe care o gospodarie le-o ofera. Secretul este sa iei lucrurile pas cu pas si sa acorzi o atentie egala fiecarui element din viitoarea ta gospodarie, pentru ca doar asa vei construi ceva cu adevarat reusit.

Totusi, multitudinea de sfaturi si ghiduri existente in mediul online probabil ca te-au debusolat si, tocmai din cauza acestei complexitati a informatiei, foarte multe persoane abandoneaza ideea de a-si infiinta propria gospodarie. Iata niste informatii simple insa extrem de utile, care te vor ajuta sa pui bazele propriei tale gospodarii, pe care sa o lasi mostenire nepotilor.

Spatiu pentru cresterea animalelor

Foarte multe persoane care isi doresc sa se ocupe si de cresterea animalelor considera ca din cauza acestora, nu vor putea sa-si construiasca o gospodarie aspectuoasa. In cazul in care nu creezi un spatiu special in care animalele sa se desfasoare, acestea cel mai probabil it vor invada gradina, gardul viu sau orice alt tip de decoratiuni. De aceea, este important sa delimitezi spatiul personal de spatiul destinat cresterii animalelor.

Delimitarea spatiului se face foarte simplu, cu un gard de sarma sau de lemn. Daca iti doresti sa consumi carne neturala si iti doresti sa te bucuri din plin de beneficiile consumului de oua  eco, ai putea sa-ti infiintezi o mini crescatorie de gaini, pe care o poti o poti imprejmui cu un gard de sarma, pentru a a realiza un tarc extins. Pentru a asigura sanatatea necuvantatoarelor si o productivitate maxima, trebuie sa te informezi cu privire la bolile pasarilor de curte si sa te asiguri ca realizezi furajarea in conditii optime.

Pentru porci poti construi, de asemenea, un tarc extins, in care acestia sa aiba suficient spatiu. De regula, spatiul destinat cresterii animalelor ar trebui amenajat in spatele gospodariei, pentru a evita mirosul neplacut si pentru a nu tenta animalele sa iti invadeze spatiul de locuit.

Amenajarea gradinii

Un element extrem de important si pentru unii si principalul motiv pentru care se muta la tara este gradina. Gradina poate fi conceputa ca o oaza de liniste si relaxare, dar si ca o sursa de legume si fructe 100% bio. De asemenea, gradinaritul este o activitate foarte relaxanta, care ofera o satisfactie imensa.

Desigur, gradina ta va trebui conceputa in functie de marimea curtii, insa chiar si pentru un spatiu limitat se pot gasi idei de design extrem de atractive, care imbina functionalitatea cu aspectul placut.

O magazie

Detinerea unei gospodarii presupune si  nevoia si de unelte si echipamente, care trebuie depozitate corespunzator. Lipsa unui spatiu adecvat de depozitare pentru aceste echipamente poate fi extrem de frustranta si nu rareori se intampla sa ratacim o unealta exact atunci cand avem cea mai mare nevoie de aceasta.

Daca infiintezi o gospodarie de la 0, atunci contruirea unei anexe este necesara. Totusi, in cazul in care preiei o gospodarie cu anexa deja construita, transformarea unei anexe vechi intr-o magazie este mult mai rapida dar si mai eficienta economic. Pentru o depozitare optima a echipamentului recomandam segmentarea spatiului si impartirea uneltelor/sculelor pe categorii, in functie de frecventa cu care le utilizezi si de functia fiecareia.

O terasa

Terasa este un element important pentru orice gospodarie moderna. De obicei, foarte multe persoane aleg sa includa terasa in gradina, intocmai pentru a fi inconjurati de natura si pentru a se bucura de roadele muncii lor.

Atunci cand amenajezi o terasa, trebuie sa ai in vedere construirea unei pardoseli, alegerea si montarea unui acoperis dar si achizitionarea sau confectionarea de mobilier pentru terasa. Foloseste-te de imaginatie atunci cand o amenajezi, pentru ca doar asa vei obtine un rezultat de care sa te bucuri si un loc in care sa petreci momente frumoase alaturi de cei dragi.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE