septembrie 28, 2021

Ce eveniment a planificat MADR pentru ziua de 1 decembrie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In perioada 29 noiembrie – 1 decembrie 2019, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, MADR isi deschide portile pentru a gazdui o expozitie cu vanzare de produse agroalimentare romanesti.

Ministrul Nechita-Adrian Oros va deschide oficial evenimentul, vineri 29 noiembrie, la ora 11.00 si cu aceasta ocazie va inmana grupurilor aplicante dovada inregistrarii in Registrul Denumirilor de Origine Protejate si al Indicatiilor Geografice Protejate pentru cele doua produse recent recunoscute, ”Carnati de Plescoi” si ”Telemea de Sibiu”.

Cei interesati vor avea posibilitatea de a achizitiona produse recunoscute si in curs de recunoastere pe scheme de calitate nationale si europene. De asemenea, vor fi expuse spre vanzare produse din lapte si carne, dulceturi, miere si produse ale stupului, zacusca etc.

Vizitatorii targului de 1 Decembrie, „Mancam si traim romaneste”, sunt invitati sa descopere gustul bucatelor din diferite regiuni ale Romaniei, branza, smantana, cascaval, telemea, branza de burduf in coaja de brad si in membrana naturala, cas, carnati de porc, slanina afumata, caltabos, jumari, carnati de casa, drob de porc, lebar, toba de casa, jambon afumat, muschi afumat, salata icre crap sau stiuca, batog sau pastrama, macrou afumat la rece, sardelute, pastrav afumat in cobza de brad, cozonac, prajituri, pita coapta pe vatra, siropuri, gemuri, dulceturi din fructe, bauturi spirtoase si vinuri.

Ziua de 1 Decembrie este un bun prilej de a le reaminti consumatorilor savoarea gusturilor de altadata atat de apreciate de-a lungul timpului si cautate din ce in ce mai mult in prezent, motiv pentru care invitam un numar cat mai mare de vizitatori sa ni se alature pentru a sarbatori impreuna Ziua Nationala a Romaniei.

Mentionam ca targul va fi deschis de vineri pana duminica, intre orele 10:00 – 17:00.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE