MADR: Carnatii de Plescoi primesc recunoasterea europeana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunta ca a fost publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Regulamentul de punere in aplicare al Comisiei Europene din data de 27 septembrie 2019, in cadrul caruia „Carnatii de Plescoi” (IGP) au fost inregistrati ca produs de Indicatie Geografica Protejata.

Conform procedurilor de inregistrare a unei denumiri in Registrul Denumirilor de Origine Protejate si al Indicatiilor Geografice Protejate, nu a fost depusa in termenul legal nicio declaratie de opozitie. Astfel, potrivit termenelor Regulamentului de punere in aplicare al Comisiei Europene, produsul „Carnatii de Plescoi” (IGP) dobandeste denumirea de indicatie geografica protejata, la 20 de zile de la publicarea Regulamentului in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, deci termenul curge de la data de 4 octombrie 2019. 

Asociatia pentru promovarea carnatilor de Plescoi, infiintata in anul 2009, a solicitat protectia la nivel european din dorinta de a duce mai departe traditia si de a pastra gustul autentic al carnatilor de Plescoi.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE