ANM: vreme calda pana la sfarsitul lunii, dupa care urmeaza raciri. Care sunt sansele de precipitatii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Regimul termic prognozat pentru aceasta saptamana va fi unul mai cald decat in mod normal, mediile de temperatura ajungand la 15 grade Celsius, urmand ca, din 30 noiembrie, mercurul din termometre sa coboare pe timpul zilei pana spre 3-4 grade, se arata in prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabila pentru perioada 25 noiembrie – 8 decembrie.

In Banat, vremea va fi mai calda decat in mod normal in intervalul 25 – 29 noiembrie, cand in medie se vor inregistra temperaturi maxime de 14 – 15 grade. In intervalul 30 noiembrie – 4 decembrie, procesul de racire treptata va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 5 grade. Ulterior, pana pe 8 decembrie, aceasta medie va atinge 9 grade.

Regimul termic nocturn va fi caracterizat, in perioada 25 – 30 noiembrie, de valori medii in jurul a 6 grade, valori cu mult peste cele normale. Incepand cu data de 1 decembrie, vremea se va raci, astfel ca temperaturile minime se vor incadra, in medie, intre zero si doua grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in crestere incepand cu data de 27 noiembrie si, local, pot fi moderate cantitativ in prima parte a celei de-a doua saptamani.

In Crisana, regimul termic va fi mai cald decat in mod normal, in intervalul 25 – 29 noiembrie, cand in medie se vor inregistra temperaturi maxime de 13 – 14 grade. In intervalul 30 noiembrie – 4 decembrie, procesul de racire treptata va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 4 grade. Ulterior, aceasta medie va fi in crestere si va atinge 8 grade, pe 8 decembrie.

Regimul termic nocturn va fi caracterizat, in perioada 25 – 30 noiembrie, de valori medii in jurul a 5 grade, cu mult peste cele normale. Incepand cu data de 1 decembrie, vremea se va raci, astfel ca temperaturile minime se vor incadra, in medie, intre -1 si doua grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, predominant ploi local si temporar moderate cantitativ va fi in crestere incepand cu data de 27 noiembrie.

In Transilvania, vremea va fi mai calda decat in mod normal in intervalul 25 – 29 noiembrie, cand in medie se vor inregistra temperaturi maxime de 11 – 12 grade. In intervalul 30 noiembrie – 4 decembrie, procesul de racire treptata va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 3 grade. Ulterior, aceasta medie va fi in crestere si va atinge 6 grade, pe 8 decembrie.

Regimul termic nocturn va fi caracterizat, in perioada 25 – 30 noiembrie, de valori medii in jurul a 3 grade, mai ridicate decat cele normale. Incepand cu data de 1 decembrie, vremea se va raci, astfel ca temperaturile minime se vor incadra, in medie, intre -3 si zero grade. Precipitatiile, predominant sub forma de ploaie, vor aparea mai mult incepand cu data de 27 noiembrie.

In zona Maramuresului, va fi mai cald decat normalul perioadei, in intervalul 25 – 29 noiembrie, cand in medie se vor inregistra temperaturi maxime de 11 – 12 grade. In intervalul 30 noiembrie – 4 decembrie, procesul de racire treptata va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 3 grade. Aceasta medie va fi in crestere, ulterior, si va atinge 6 grade, pe data de 8 decembrie. In perioada 25 – 30 noiembrie, regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori medii in jurul a 4 grade, valori mai ridicate decat cele normale.

Incepand cu data de 1 decembrie, vremea se va raci, astfel ca temperaturile minime se vor incadra, in medie, intre -3 si zero grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, predominant ploi local si temporar moderate cantitativ va fi in crestere incepand cu data de 27 noiembrie.

In Moldova, in intervalul 25 – 29 noiembrie, vremea se va incalzi treptat, astfel incat temperaturile maxime vor ajunge, in medie, la 13 grade. Incepand cu data de 30 noiembrie si pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, vremea va fi apropiata de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila intre 4 si 7 grade.

Minimele termice se vor situa, in medie, intre 1 si 4 grade in prima saptamana, iar dupa data de 1 decembrie si pana in ultima zi a intervalului de prognoza, intre -1 grad si un grad Celsius. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor in general slabe va fi in crestere incepand cu data de 27 noiembrie.

In Dobrogea, intre 25 si 29 noiembrie, vremea se va incalzi treptat, astfel incat temperaturile maxime vor ajunge, in medie, la 14 grade. Din 30 noiembrie si pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, vremea va fi apropiata de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila intre 8 si 11 grade.

Minimele termice se vor situa, in medie, intre 1 si 4 grade in prima saptamana, iar dupa data de 1 decembrie si pana in ultima zi a intervalului de prognoza, intre -1 grad si 1 grad. Probabilitatea de aparitie a ploilor in general slabe va fi in crestere pe data de 26 noiembrie si, temporar, pe parcursul celei de-a doua saptamani.

In regiunea Munteniei, vremea se va incalzi treptat, in perioada 25 – 29 noiembrie, iar temperaturile maxime vor ajunge, in medie, la 15 grade. Incepand din 30 noiembrie si pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, vremea va fi apropiata de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila intre 6 si 9 grade.

Minimele termice se vor situa, in medie, intre 2 si 6 grade in prima saptamana, iar dupa data de 1 decembrie si pana in ultima zi a intervalului de prognoza, intre 0 si 3 grade. Aparitia ploilor va fi posibila si vor fi, in general, slabe va fi in crestere la inceputul intervalului de prognoza si temporar dupa data de 28 noiembrie.

In Oltenia, pe parcursul acestei saptamani, pana pe 29 noiembrie, vremea se va incalzi treptat, astfel ca temperaturile maxime vor ajunge, in medie, la 13 grade. Incepand cu data de 30 noiembrie si pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, vremea va fi apropiata de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila intre 7 si 10 grade.

Minimele termice se vor situa, in medie, intre 2 si 5 grade in prima saptamana, iar dupa data de 1 decembrie si pana in ultima zi a intervalului de prognoza, intre -1 grad si 1 grad. Probabilitatea de aparitie a ploilor in general slabe va fi in crestere la inceputul intervalului de prognoza si temporar dupa data de 28 noiembrie.

La munte, in intervalul 25 – 28 noiembrie, vremea se va incalzi treptat, astfel incat temperaturile maxime vor ajunge, in medie, la 7 grade. Incepand cu data de 29 noiembrie si pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza, vremea va fi apropiata de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila intre -2 si 2 grade.

Minimele termice se vor situa, in medie, intre -1 si doua grade in prima saptamana, iar dupa data de 1 decembrie si pana in ultima zi a intervalului de prognoza, intre -6 si -2 grade. Precipitatii, in general, slabe se vor semnala din data de 28 noiembrie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE