Lideri LAPAR si angajati MADR, surprinsi de atentatele de la Bruxelles. Ce se intampla

Facebook
Twitter

Liderii LAPAR, in frunte cu presedintele Laurentiu Baciu, sunt blocati in cladirea in care se desfasoara lucrarile EOL, dupa ce azi de dimineata trei explozii s-au produs la aeroportul si metroul din Bruxelles.

In urma atentatelor, fortele de ordine au inconjurat cladirea astfel ca niciun fermier nu poate parasi locatia.

Laurentiu Baciu, Gheorghe Lamureanu si Adrian Radulescu, alaturi de cativa reprezentanti ai MADR, se afla la Bruxelles pentru a reprezenta Romania in cadrul Comitetele de Gestiune ale C.E.

O prima reactie a venit din partea secretarului de stat in MADR, Daniel Botanoiu, care a scris pe pagina sa de Facebook ca prietenii si colegii din Minister aflati la Bruxelles sunt bine.

„Am aflat cu regret de cele intâmplate in Bruxelles. Cuvintele nu pot cuprinde aceasta noua tragedie, insa ma bucur ca prietenii din Lapar si colegii de la MADR aflati acolo sunt bine”, a scris Daniel Botanoiu pe pagina sa de Facebook.

In cadrul unui comunicat, Federatia Pro Agro isi manifesta solidaritatea cu victimele atentatului din inima Europei si speranta ca reprezentantii romani vor reveni cu bine acasa.

„Avand în vedere atentatele teroriste soldate cu victime în Belgia, pe Aeroportul International  Zaventem si metroul din Bruxelles, Federatia Nationala  PRO AGRO îsi manifesta solidaritatea fata de colegii fermieri reprezentanti LAPAR care se afla în acest moment la Bruxelles, precum si fata de reprezentantii MADR care reprezinta Romania la Comitetele de Gestiune ale C.E. Ne reafirmam îngrijorarea fata de ce se întampla la Bruxelles si speram ca reprezentantii fermierilor romani – dl. Laurentiu Baciu, Gheorghe Lamureanu si Adrian Radulescu, care sunt prezenti la Bruxelles pentru a reprezenta Romania în cadrul ELO, sa se întoarca cu bine acasa în Romania”, se noteaza intr-un comunicat al Federatiei Pro Agro.

Federatia mai afirma ca „inca o data, poate mai mult ca oricand, Europa trebuie sa fie unita în fata acestor acte criminale iar fermierii europeni sa-si reafirme sprijinul si solidaritatea pentru a mentine valorile europene indiferent de provocarile duse la extrem de indivizi care nu înteleg ce reprezinta democratia si libera exprimare”.

Potrivit presei centrale, trei explozii au avut loc azi de dimineata la aeroportul si metroul din Bruxelles, în apropierea sediilor institutiilor comunitare. Bilantul provizoriu arata 28 de persoane au murit, iar alte 35 au fost ranite in urma exploziilor.

FOTO: Facebook LAPAR

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE