Achim Irimescu se intalneste la Bruxelles cu Phil Hogan. Cu ce vesti bune pentru fermieri s-ar putea intoarce seful MADR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, va participa astazi, la Bruxelles, in cadrul unor intalniri bilaterale cu Phil Hogan, Comisar european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala si cu Vytenis Andriukaitis, Comisar european pentru Sanatate si Siguranta Alimentara, informeaza un comunicat al MADR.

Doua teme deosebit de importante pentru fermieri, care urmeaza sa fie discutate la Bruxelles, sunt platile directe, precum si modalitatile prin care fondurile europene din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) ar putea fi mai usor accesate de agricultorii romani. Din acest punct de vedere se va aborda problema conditiilor artificiale, mai precizeaza comunicatul MADR.

Conditiile artificiale sunt acele conditii de eligibilitate sau selectie create de beneficiari cu scopul de a se transforma din solicitanti neeligibili in eligibili, de a-si spori punctajul obtinut in cadrul criteriilor de selectie sau de a obtine avantaje financiare mai mari.

Nu in ultimul rand, pe agenda discutiilor figureaza si ecarisarea precum si pesta porcina africana.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE