Legea piețelor a ajuns pentru promulgare la Palatul Cotroceni. VEZI care sunt beneficiile producătorilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale,  a declarat luni, la Stațiunea de Cercetare pentru Viticultură și Vinificație Pietroasa, din județul Buzău, că în cursul acestei zile Legea piețelor a ajuns la Președinție pentru promulgare, și că speră ca aceasta să fie “promulgată cât mai repede” de către Traian Băsescu.

Ministrul Agriculturii a mai adăugat că “principala facilitate este aceea că 40% din spațiile din piețe trebuie să fie destinate și separate pentru producătorii adevărați și nu persoanelor care sunt intermediare în acest proces.”.

“Totodată, am schimbat procedura prin care se acordă certificatul de producător care se înlocuiește cu un atestat de producător care nu mai este aprobat numai de primărie, ci de fermierii care sunt asociați”, a adăugat Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Legea piețelor așteptată de mult timp de către producătorii adevărați care doresc să își valorifice recoltele în piețele agro-alimentare

Legea piețelor propusă anul trecut de Ministerul Agriculturii a trecut de Parlament săptămâna trecută și se află începând de astăzi la Cotroceni. Legea piețelor este așteptată de mult timp de producători adevărați și reprezintă o șansă pentru ei să nu mai mai fie obstrucționați de comercianți“, a încheiat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE