septembrie 30, 2022

Inceput prost de sezon pentru legumicultorii din zona Matca: „Din pacate pretul este sub asteptari”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Legumicultorii din judetul Galati au inceput deja sa culeaga primii castraveti din acest an, insa se declara nemultumiti, sustinand ca preturile nu sunt cele dorite. Acestia se tem chiar ca vor inregistra pierderi, noteaza Mediafax.

Si costurile sunt mai mari in aceasta perioada. Noptile sunt inca geroase, iar legumicultorii nu au alta alternativa decat sa investeasca in lemne de foc.

Producatorii din zona Matca au iesit pe piata cu primii castraveti, insa nu reusesc sa-i comercializeze la pret de trufanda. Cu toate ca producatorii incearca sa tina de pret, intermediarii nu accepta sa cumpere la pretul cerut. Urmarile? O instabilitate a pretului, care fluctueaza intre 4,5 si 8 lei kilogramul dar si tone de castraveti ramase fara cumparator.

Legumicultor din zona Matca: „Din pacate pretul este sub asteptari”

Un legumicultor din zona Matca, spune ca preturile mici la castraveti ii vor da planurilor peste cap. Acesta se plange de costurile de productie ridicate, avand in vedere ca noptile sunt inca reci si ca serele trebuie incalzite.

„Acestia sunt primii castraveti obtinuti anul acesta. Trufanda romaneasca, din solariile noastre.Legumele nu au fost niciodata stropite, am folosit doar ingrasamant natural. Sunt produse naturale, nu ca cele din import. Din pacate pretul este sub asteptari. Facem foarte mult foc in sere din cauza ca noaptea este foarte frig si umezeala. Nu putem risca sa pierdem acum recolta. Castravetii au nevoie de multa caldura, iar vremea de afara nu ne ajuta”, spune legumicultorul Sorin Dragomir.

Regiunea Matca din judetul Galati este cel mai mare bazin legumicol din tara. In zona sunt peste 4.000 de producatori, care cultiva legume pe 1.000 de hectare de sere si pe 2.000 de hectare in camp.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE