„Agricultura incotro?”: cum pot fi sprijiniti producatorii dar si fermierii care revin in Romania

Facebook
Twitter

Secretarul de stat Claudiu Sorin Rosu Mares a participat in perioada 28 – 31 martie 2019 la cea de-a XVII-a editie a Targului national de agricultura si industrie alimentaraAgro Expo Bucovina”, organizata de Camera de Comert si Industrie Suceava. In acest context, in data de 29 martie 2019, Camera de Comert si Industrie din Suceava in parteneriat cu revista „Lumea Satului”,  Radio Antena Satelor si Asociatia Comunelor din Romania a organizat si cea de-a XI-a editie a Forumului EconomicAgricultura incotro?”.

La acest eveniment au participat, alaturi de secretarul de stat Claudiu Sorin Rosu Mares, experti din cadrul Directiei pentru Agricultura Judeteana Suceava, ai Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Suceava, ai Oficiului Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale Suceava, reprezentanti din cadrul Institutiei Prefectului Suceava, ai Agentiei Nationale a Zonei Montane, ai Institutului de Cercetari Economice si Sociale „Gh. Zane” Iasi, precum si fermieri, producatori, procesatori, presedinti de asociatii.

In cadrul intalnirii au avut loc dezbateri si schimburi de idei pe mai multe teme de actualitate cu care sectorul agricol se confrunta in prezent, intre care amintim: scolarizarea lucratorilor din ferme, imbunatatirea conditiilor pentru valorificarea productiei obtinute de catre fermieri, sprijinirea familiilor de fermieri ce revin in Romania in vederea reintegrarii sociale si facilitarii investitiilor in agricultura, necesitatea unor programe de sprijin pentru fermierii varsnici.  

Reprezentantii Agentiei Nationale a Zonei Montane au sustinut o prezentare cu tema ”Agricultura montana 2019 – Produsul montan, motor de dezvoltare pentru zona montana din Romania”.

Targul national de agricultura si industrie alimentaraAgro Expo Bucovina” a oferit ocazia vizitatorilor de a-si achizitiona produse ce au dobandit dreptul de utilizare a mentiunii de calitate facultative „produs montan”, precum: svaiter „Calimani”, cascaval „Calimani”, cascaval afumat „Calimani”, branza framantata „Calimani”, telemea „Calimani”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE