Iata principalele inselatorii cu produse agroalimentare folosite de unele hipermarketuri

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In ultimele doua luni, comisarii ANPC au aplicat amenzi in valoare de 632.000 lei mai multor hipermarketuri, pentru nerespectarea drepturilor si intereselor consumatorilor. Motivul principal al acestor sanctiuni a fost combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii, noteaza Mediafax.

Unul dintre modurile prin care comerciantii ii dezinformeaza pe cumparatori este comercializarea de produse cu denumirea incorecta in raport cu ingredientele declarate pe etichetele de produs, „ceea ce inducea in eroare consumatorul mediu asupra principalelor caracteristici ale produselor, influentandu-l in deciziile de efectuare a achizitionarii unor astfel de produse”, au subliniat reprezentantii ANPC.

O alta deficienta descoperita de ANPC a fost comercializarea de produse alimentare ambalate, care au fost recantarite in cadrul unitatii si carora le-a fost atribuita o greutate mai mare decat cea stabilita de producator. Astfel, cumparatorul era obligat sa plateasca o suma mai mare de bani pentru un produs care in realitate cantarea mai putin.

Reprezentantii i-au sanctionat si pe comerciantii care foloseau o metoda de inducere in eroare relativ veche, si anume comercializarea de suplimente alimentare promotionale de tipul „2 la pret de 1” sau „1+1 GRATIS”, dar care nu aveau afisat pretul, impiedicand cumparatorul sa vada care este economia pe care o face cumparand acel produs.

Alte nereguli sanctionate de reprezentantii ANPC

Alte deficiente grave constatate au fost: comercializare de produse alimentare cu caracteristici calitative neconforme; nerespectarea conditiilor de temperatura la expunerea spre comercializare a unor produse alimentare; comercializare de produse alimentare preambalate fara a avea declarate pe ambalaj conditiile de pastrare; prestarea de servicii alimentare fara respectarea conditiilor prescrise sau declarate.

In plus, inspectorii ANPC au descoperit urmatoarele deficiente grave: depozitarea produselor alimentare fara respectarea conditiilor de pastrare impuse de producator si declarate pe eticheta de produs; utilizarea in spatiul destinat transarii carnii a unor produse nesigure; comercializare de produse ce au aplicate pe ambalaj informatii cu privire la anumite premii, perioada promotiei fiind depasita

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE