„Gheara dracului”, din România, direct la Biofach 2015. Câți producători români merg la cel mai mare târg dedicat produselor ecologice

Facebook
Twitter

Anul acesta, târgul Biofach 2015, care va avea loc la Nuremberg, în perioada 11-14 februarie 2015, va găzdui cel mai mare congres al industriei ecologice, iar vizitatorii vor putea alege dintr-o gamă largă de produse ecologice românești expuse.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a rezervat o suprafaţă mai mică pentru reprezentanrea sectorului ecologic românesc la târgul de la Nuremberg, respectiv 350 metri pătraţi pentru ediția din acest an a Biofach 2015, față de 400 metri pătraţi, cât a fost suprafața rezervată pentru ediția din 2014 a Biofach, potrivit datelor furnizate de MADR la solicitarea stiriagricole.ro.

Producătorii care au dorit să participe la expoziție trebuie să își suporte costurile legate de deplasarea și cazarea delegațiilor proprii pe perioada desfășurării târgului.

„În vederea participării la târgul Biofach, producătorii trebuie să fie certificați ecologic de către organismele de inspecţie şi certificare, condiție obligatorie. MADR suportă costurile de închiriere, amenajare și transport mostre pentru târguri și expoziții internaționale, iar condițiile de participare se stabilesc în funcție de profilul târgului”, se arată în răspunsul formulat de MADR la solicitarea stiriagricole.ro.

Pentru ediția din acest an a Biofach 2015, și-au manifestat intenția de a participa la târgul de la Nuremberg aproximativ 30 de producători din sectorul de agricultură ecologică. Producătorii agricoli vor expune produse precum fructe de pădure congelate, miere, dulceaţă, magiun, produse lactate, cereale, sucuri, uleiuri sau paste.

Printre expozanții care vor fi prezenți anul acesta la Biofach 2015, la Nuremberg, se numără Asociația Română pentru Agricultură Durabilă, Asociația Operatorilor din Agricultura Ecologică BioRomânia, Asociația Bioterra, Apicola Deva sau reprezentanții unor sucursale din România le unor multinaționale din Germania și Italia. De asemenea, vizitatorii Biofach 2015 vor putea cumpăra produse cosmetice sau creme pentru tratarea afecțiunilor reumatice care conțin „Gheara dracului”, produse de Bio Plant.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE