septembrie 26, 2020

Primele imagini cu oficialii MADR la „Săptămâna verde” de la Berlin | GALERIE FOTO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Aseară a avut loc deschiderea oficială a celui mai mare târg dedicat sectorului agroalimentar, „Săptămâna verde”, de la Berlin, eveniment la care a participat și ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

„Am participat aseară la deschiderea oficială a celei de a 80-a ediții a Expoziției internaționale „Săptămâna Verde” (Grune Woche), la Berlin, alături de prieteni ai României: comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Phil Hogan, directorul general al FAO José Graziano da Silva și ministrul Agriculturii din Republica Federală Germană Christian Schmidt”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

La ediția din anul 2015 a Expoziției internaționale „Săptămâna Verde” (Grune Woche), care va avea loc la Berlin, Germania, în perioada 16 – 25 ianuarie 2015, România va dispune de un spațiu de prezentare al potențialului sectorului agricol românesc printr-o gamă largă de produse, pe o suprafață de 327 metri pătrați. Între produsele ce vor fi expuse amintim brânzeturi, produse procesate din carne, vinuri, palincă, uleiuri, gemuri, zacuscă, produse de patiserie, toate împletite cu tradiții și obiceiuri românești.

Anul acesta, la expoziție vor fi prezenți Distileria Voica, Lactostar Distribution, Chișe Florian, Radu Răzvan Iulian, Prodafum, Rosesabrini, Lactate Brădet, Toto SRL, Sonimpex Topoloveni, Stauder Iozsef Gyula și Zimbria.

Participarea la târguri și expoziții internaționale reprezintă o poartă de intrare pe noi piețe pentru producători, mai ales pentru cei mici, care nu au bani să își facă reclamă. Pentru cei 10 producători care au ajuns la Expoziția internațională „Săptămâna Verde” (Grune Woche) de la Berlin din 2015, evenimentul ar putea constitui punctul de plecare pentru încheierea unor contracte cu importatori europeni, având în vedere că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Ambasada României la Berlin vor organiza o întâlnire cu reprezentanții unui important lanț de hypermarketuri din Germania în vederea facilitării contactului cu asociațiile, producătorii și companiile din domeniul agricol din România interesate de a pătrunde pe piața germană.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE