Biserica de gheață de la Bâlea Lac, va fi sfințită joi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Biserica de gheață de la Bâlea Lac, singura biserică de gheață din România, va fi sfințită joi, de către un sobor de preoți de la mai multe culte. Sfințirea se va desfășura, începând cu ora 12, la Bâlea Lac, în Masivul Făgăraș, la peste 2.000 de metri altitudine.

Biserica de gheață de la Bâlea Lac va fi sfințită de preoți ai Bisericii Ortodoxe Române și ai Bisericii Evanghelice, Greco-Catolice și Romano-Catolice.

Biserica de gheață de la Bâlea Lac este construită în fiecare iarnă, de nouă ani, pentru toți credincioșii care își doresc să aibă un loc de rugăciune în vârful muntelui, la peste 2.000 de metri altitudine. Înainte de începerea construcției, câțiva preoți au sfințit apa Lacului Bâlea. Cei mai temerari îndrăgostiți aleg Biserica de Gheață de la Bâlea Lac pentru a avea o nuntă de neuitat, iar părinții îndrăgostiți de munte aleg acest loc unic în țară pentru a-și boteza copiii.

Pentru ridicarea bisericii inedite meșterii au folosit aceeași tehnică de construire ca și în cazul hotelului de gheață, fiind utilizate blocuri de gheață de 50-60 de kilograme fiecare, tăiate din lacul glaciar Bâlea, cărora li se adaugă zăpadă și multă apă.

Biserica de gheață de la Bâlea Lac are o înălțime de aproximativ 6 metri, lungime de 14 metri și lățime de aproximativ 7 metri și este construită după modelul și arhitectura unei vechi biserici din Mălâncrav, județul Sibiu.

Biserica de gheață de la Bâlea Lac a devenit un obiectiv turistic foarte atractiv, orice turist putând vizita Hotelul de Gheață, Biserica de Gheață și igluurile de la Bâlea Lac, pentru o taxă de 10 lei de persoană.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE