Fonduri europene 2021: peste 3.000 de proiecte depuse pe sM 6.1 si sM 6.3

Facebook
Twitter

Fonduri europene 2021. Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a anuntat ca a finalizat evaluarea cererilor de finantare depuse in etapa 1 a sesiunii din 2021 (27 august 2021 – 26 septembrie 2021) pentru submasura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri si pentru submasura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici.

Expertii AFIR au inceput efectiv procesul de evaluare in data de 27 septembrie si au parcurs toate etapele necesare analizei tuturor cererilor fermierilor (verificare documente, efectuare vizite pe teren, verificare indeplinire criterii de eligibilitate si a criteriilor de selectie) emitand Rapoartele de selectie ale etapei 1.

Acestea au fost deja transmise Autoritatii de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (AM PNDR) in vederea aprobarii si, ulterior, pentru demararea procedurii de selectie pentru finantarea proiectelor.

„A fost un efort considerabil al colegilor nostri, carora le multumesc pentru implicare si daruire. Emiterea raportului de selectie presupune stadii procedurale complexe, indiferent de amploarea proiectului depus. A trebuit sa ne asiguram ca 3.033 de cereri de finantare depuse in aceasta etapa pentru cele doua linii de finantare trec in cel mai scurt timp posibil prin verificarea documentara si pe teren, precum si prin etapa de corelare a tuturor informatiilor. Daca vom obtine rapid aprobarea acestor rapoarte la nivelul Autoritatii de Management, vom putea sa le publicam in cel mai scurt timp, astfel incat sa poata fi initiata procedura de contractare, avand ca obiectiv efectuarea primelor plati catre cat mai multi fermieri pana la finalul acestui an”, a declarat Mihai Moraru, directorul general al AFIR.

Fonduri europene 2021. AFIR a anuntat ca pentru submasura 6.1, in etapa 1, au fost depuse 1.504 proiecte, in valoare de 71,8 milioane de euro.

Dintre acestea, 356 de proiecte, cu o valoare de 18,2 milioane de euro, au fost depuse de catre fermierii din zona montana care doresc sa acceseze fonduri europene.

Pentru accesarea sprijinului acordat prin submasura 6.3 au fost depuse 1.529 de proiecte, insumand o solicitare de fonduri pentru aceasta etapa de aproape 23 de milioane de euro. Dintre acestea, 973 de cereri de finantare cu o valoare totala de 14,6 milioane de euro au fost depuse de solicitanti din zona montana.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE