Directorul APIA, noutati despre cererile depuse pentru Campania 2021 si despre alte programe de sprijin

Facebook
Twitter

Pana in prezent au fost depuse 500.198 de cereri de plata, pentru o suprafata de circa 3,2 milioane de hectare, pentru subventiile aferente Campaniei 2021, a declarat directorul APIA, Adrian Pintea.

„La data de 1 martie APIA a demarat campania de primire a cererilor unice aferente anului 2021, campanie care se va finaliza in data de 17 mai 2021, fara penalitati, iar pana astazi au fost depuse un numar de 500.198 de cereri pentru o suprafata de aproximativ 3,2 milioane de hectare si lucru imbucurator este ca fata de ceea ce au programat colegii mei in teritoriu suntem la 92-93% fata de fermierii programati”, a mentionat Adrian Pintea.

Seful APIA a vorbit si despre Programul National Apicol si a precizat ca in urmatorii trei ani, pentru acest program, va fi alocata suma de 150 de milioane de euro. Pentru fiecare an, suma planificata se va situa in jurul a 50 de milioane de euro. In 2020, suma totala care a fost platita este de 50,2 milioane de lei, pentru 6.100 de cereri de plata.

„In ceea ce priveste schemele de plata ca si sursa de finantare de la bugetul national – vineri au fost publicate in Monitorul Oficial cele doua hotarari de Guvern pentru ajutoarele nationale tranzitorii – si, incepand de astazi, s-a demarat si plata acestora. Intr-adevar, cuantumurile pe cap sunt mai mici, dar daca de referim la sectorul zootehnic avem 21 de milioane de euro. (…) Vreau sa punctez si volumul platilor pe care le-am efectuat la nivelul agentiei in campania 2020. Incepand cu 16 octombrie si pana astazi peste 2,64 miliarde de euro au fost platite catre fermieri”, a mai spus Adrian Pintea

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE